8. kolo
06.11.2020 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stuart Armstrong (© AFP)

Southampton zvládl duel s Newcastlem

Fotbalisté Southamptonu porazili v rámci osmého kola Premier League Newcastle 2:0. O výhře Saints na domácím stadionu rozhodli Che Adams a Stuart Armstrong.

Domácí se v sedmé minutě poprvé přiblížili k šestnáctce a rovnou z toho byla střela. Tu měl na svědomí Che Adams, ale Karl Darlow ještě dokázal zasáhnout. Při napadání však následně skvěle zapracoval Kyle Walker-Peters, míč poté převzal Theo Walcott, který ve středu šestnáctky uvolnil domácího hrotového útočníka, který už se tentokrát nemýlil.

Theo Walcott mohl mít ve 42. minutě po asistenci i gól, chybělo pár centimetrů. Moussa Djenepo ho uvolnil výbornou patičkou, z čehož vyplynulo velmi nebezpečné technické zakončení, které se však mezi tyče jen tak tak nevešlo.

V 51. minutě pálil hodně nebezpečně domácí Oriol Romeu. Na střelu z dálky Karl Darlow dosáhl a míč senzačně vyrazil na čistou spojnici.

James Ward-Prowse centrem na bližší tyč po hodině hry našel Jana Bednareka, který ukázal svůj mocný výskok a mířil mezi tři tyče, ale Karl Darlow pořád držel hostující celek ve hře.

V 75. minutě mohlo být hotovo. Stuart Armstrong trochu pokazil klíčovou přihrávku, kvůli čemuž byl Theo Walcott u míče až druhý. Avšak skončil na trávníku po zákroku Jamaala Lascellese a celá situace se ještě přezkoumávala na videu. Penalta z toho ale nakonec nebyla.

Za sedm minut už však bylo hotovo. Newcastle podruhé v zápase inkasoval kvůli špatné rozehrávce, což tedy znamená kompletní ztrátu bodů. Chybu tentokrát udělal Sean Longstaff, který na hraně vlastního vápna moc dlouho váhal, čehož dokonale využil Stuart Armstrong. Ten mu sebral míč, následně se dostal k zakončení, které skončilo přesně u pravé tyče.

Hosté se přeci jen mohli ještě prosadit. Jamal Lewis přesným centrem našel střídajícího Joelintona, který hlavou mířil přesně k pravé tyčce, ale Alex McCarthy vytáhl skvělý zákrokem.

Southampton se alespoň do zítra dostal na první místo v tabulce, Newcastle je jedenáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Noustress

Reagovat
OnlyWHU

Vedoucí tým bez fans. To je jako když v ČR vede Karviná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele