32. kolo
11.05.2021 21:15 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Danny Ings (© AFP)

Southampton otočil utkání s Crystal Palace

Southampton dokázal otočit utkání s Crystal Palace a dosáhl na čtyřicet získaných bodů, což jej zároveň vyneslo na čtrnáctou příčku tabulky. Hostující celek sice rychle poslal do vedení Benteke, na jeho trefu ale dokázal ještě do poločasu odpovědět Ings. Utkání pak také poznamenala neproměněná penalta Milivojeviče za stavu 1:1, která hosty mohla mrzet dvojnásob, když v druhém dějství obrat Southamptonu dokonali útočníci Che Adams a opět Danny Ings.

Hráči se ještě nestihli ani pořádně pomazlit s míčem a už se poprvé měnilo skóre. Po standardní situaci totiž míč do ohně vrátil stoper Dann, s pořádnou dávkou štěstí jej dokázal zkrotit útočník Benteke, uvolnit se okolo svého strážce a prudkou ranou prostřelit vybíhajícího Forstera. Southampton však s odpovědí přispěchal také poměrně rychle - už po dvaceti minutách hry centroval Redmond, který našel ve vápně útočník Ingse, ten si prudkou přihrávkou zalepil na kopačky, šikovně se otočil okolo bránícího hráče a s trochou štěstí se z otočky trefil přesně ke vzdálenější tyči.

V nastaveném čase prvního poločasu srazil vracející se Redmond útočníka Zahu a z penalty mohl vedení hostujícímu týmu vrátit záložník Milivojević. Jeho střelu však vystihl brankář Forster a s pomocí dobíhajících obránců ji odvrátil na rohový kop.

Krátce po startu druhé půle to byli domácí, kdo strhli vedení na svou strnu. Rohový kop totiž s přispěním útočících hráčů propadl až na zadní tyč, kterou zavíral útočník Adams a zblízka tak v pádu dopravil míč do sítě. Na druhé straně mohl skóre po velké hrubce stopera Stephense srovnat Benteke, ve vyložené šanci však branku netrefil.

Definitivní tečka za zápasem tak byla napsána v podání Southamptonu. Po hezké kombinaci ve středu pole našel Adams v mezeře mezi stopery nabíhajícího Ingse a ten špičkou kopačky protlačil míč za záda vybíhajícího Guaity.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele