23. kolo
07.02.2021 20:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jorginho (© AFP)

Chelsea nepřesvědčila, přesto si odvezla tři body

Thomas Tuchel si na své konto připisuje třetí výhru v řadě, londýnská Chelsea totiž zvládla duel na půdě Sheffieldu United, kde díky penaltě Jorginha vyhrála těsně 2:1. Od londýnského celku rozhodně nešlo o přesvědčivý výkon a vítězství se rodilo opravdu těžce, získané tři body ovšem znamenají, že se Blues nachází už jen jeden jediný bod za čtvrtým Liverpoolem. Naopak Sheffield setrvává na poslední příčce tabulky a možnost záchrany se mu s každým odehraným duelem povážlivě ztenčuje.

Již po čtyřiceti vteřinách hry byla k vidění vyložená branková příležitost a překvapivě si ji na své konto nepřipsali hosté. Po ztrátě hostí ve středu pole vyslal McBurnie do úniku kolegu Burka, který z hranice vápna napřáhl a jen těsně minul bližší tyč, Mendy by neměl šanci zasáhnout. Chelsea kontrovala hezkým pasem Kovačiče, který vyslal do úniku Wernera - ten dokázal přehodit domácího brankáře, ovšem před dobíhajícím Mountem míč do bezpečí odpravil stoper Basham.

Jinak toho v první půli k vidění mnoho opravdu nebylo, domácí ale mohli naříkat na nedostatek štěstěny - po více než dvaceti minutách si totiž McBurnie ve vápně zpracoval balón a byl podražen obráncem Chilwellem, načež hlavní sudí Friend odpískal pokutový kop. Opakovaný záznam ovšem odhalil ofsajdového postavení domácího útočníka a pokutový kop se tak nekonal.

Těsně před pauzou pak přišla pro Sheffield další rána - hezkou kombinaci po ose Kovačič, Chilwell, Werner totiž posledně jmenovaný vyšperkoval chytrou zpětnou přihrávkou do prostoru penalty, kde se objevil zcela nehlídaný Mount a levačkou poslal hosty do vedení.

Druhou půli odstartovala série událostí, které by věřil jen málokdo. Nejprve předvedl ukázkovou hrubici stoper Rüdiger, který se místo toho, aby si jen na zádech pokryl útočníka a umožnil tak Mendymu sebrat dlouhý míč, rozhodl nepochopitelně balón zahrát a malou domů překvapil úplně všechny - včetně vyběhnuvšího Mendyho, který tak už nemohl reagovat - a nádherným vlastencem srovnal stav utkání na 1:1.

Sheffieldu se však nadějný výsledek nepodařilo dlouho udržet - už o dvacet vteřin později totiž obdobně chyboval obránce Bryan, který zase své zpětné přihrávce nedal dostatečnou razanci, balónu se tak zmocnil útočník Werner a při pokusu o kličku byl brankářem Ramsdalem podražen. Hlavní sudí sice pokutový kop nejprve nenařídil, po konzultaci s videorozhodčím však svůj verdikt změnil - k exekuci se následně postavil záložník Jorginho a počínal si zcela chladnokrevně.

Závěr zápasu přinesl už pouze dvě nebezpečné střely střídajícího Brewstera, obě však zablokoval nešťastník Rüdiger, a když si hluboko v nastaveném čase poradil hostující brankář Mendy i s akrobatickými nůžkami Billyho Sharpa, mohl se celek Londýna radovat z dalších vydřených tří bodů.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele