32. kolo
17.04.2021 13:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Newcastle v bláznivém zápase zdolal West Ham

West Hamu vůbec nezvládl duel na půdě Newcastlu United a po několika individuálních chybách odchází zaslouženě poražen po výsledku 2:3. Hammers si na porážku zadělali už v první půli, kdy inkasovali dva laciné góly a navrch byl ještě vyloučen stoper Dawson. V druhém dějství se sice hosté semkli a utkání dokázali dokonce srovnat, poslední slovo měli ale nakonec domácí, kteří díky získaným třem bodům udělali velmi důležitý krok směrem k záchraně.

West Ham do zápasu nevstoupil vůbec dobře, jeho hráči v úvodních minutách působili hodně ospalým dojmem a dopouštěli se mnoha technických chyb. Po jedné takové musel protiútok soupeře hasit stoper Dawson, za což byl odměněn žlutým kartónkem. A jak se později ukázalo, jednalo se o jeden z klíčových momentů zápasů. Stoper West Hamu si totiž po pětadvaceti minutách hry špatně zpracoval balón a bezmyšlenkovitě vlétl do souboje s hostujícím Joelintonem, kterého nepříjemně podrazil. Hlavní sudí domácím poskytl výhodu, míče se zmocnil Saint-Maximin, který vlétl do rozhozené obrany hostí a na branku Fabiańskiho vyslal přízemní křižnou střelu. Tu dokázal na brankové čáře zastavit obránce Diop, jenže pouze tak nešťastně, že si balón následně patičkou tečoval do branky. A aby těch špatných zpráv pro hosty nebylo málo, hlavní sudí se následně vrátil k zákroku stopera Dawsona a po druhé žluté jej vyloučil.

Newcastle vycítil šanci a hnal se dopředu, druhý gól přišel těsně před poločasem a byl to dáreček z dílny brankáře Fabiańskiho. Ten totiž neudržel jednoduchý centr z rohového kopu a balón mu vypadl přímo před útočníka Joelintona, který jej zblízka dopravil do sítě.

V druhém poločase ovšem Newcastle trestuhodně přestal hrát, zatáhl se do hluboké defenzivy a čekal, s čímž hosté vyrukují. V nebezpečné pozici nejprve Bowen a pak i obránce Coufal, ani jednomu se však skórovat nepodařilo. To dokázal až po centru Bowena hlavičkující stoper Diop a hosté tak byli rázem zpátky ve hře. Jen o pár minut později pak zcela nesmyslně zahrál rukou domácí obránce Clark a kopala se penalta, kterou ranou o tyč proměnil záložník Lingard.

Když už to vypadalo, že by Hammers mohli zápas otočit, ozvali se zase i hráči domácího celku. Po hezké kombinaci s nejprve do vyložené šance propracoval záložník Murphy, jeho střelu ještě z brankové čáry zvládl vykopnout obránce Johnson. Ani ten už hosty v 82. minutě neuchránil od dalšího inkasovaného gólu. To si totiž na nadýchaný centr Ritchieho naskočil záložník Wilock a prudkou hlavičkou pod břevno upravil na konečný stav 3:2 pro Newcastle.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
duloig

Sme nabudení kladivá? C O Y I !!

Reagovat
Joe.Cole

Šílený zápas

Reagovat
duloig

Normálne nervy mám Z jednéhoo protiútoku redka a efektný vlastňák pätičkou.To dokážeme snáď len my a Fabianskeho hrúbka.No deň blbec s veľkým D.Ale musí sa povedať že chalani to nezabalili a bojovali do posledných síl.Aj som sa tešil že aspoň bod bude no ale nedalo.Dúfam že Jlingz nie je vážne zranený.Dawson po redke stopka,no bude to ešte zaujímavé poskladať mančaft na blízke mače.Ani Bruce neveril že uhrajú tri body keď si tak z ťažka vydýchol po poslednom hvizde.Zahodiť dnešok za hlavu a ide sa ďalej. C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Šílenej zápas s velmi hratelným soupeřem, kterej v obou zápasech s námi vydoloval zlatý body. Ty dnešní nám vzaly hrůzný chyby Diopa, Dawsona a bohužel i oslavence Fabiho. S nominací neohrabanýho Diopa do dalších zápasů, i když dál gól naděje, bych hodně váhal. Zvláště, když už je fit Ogbonna. Strašně nám chyběl Cresswell, hlavně ve hře dopředu. Už aby se vrátili i Rice a Antonio, za něž nemáme náhradu. Na druhou stranu nás může těšit převaha a vyrovnání i v deseti, který to fakt nevzdali. Modlím se, aby zranění Lingarda nebylo vážnější. Tak a teď na Chelsea... No, ale my umíme překvapit i pozitivně!!! COYI!!!

Reagovat
montaigne33

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele