12. kolo
12.12.2020 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Newcastle domácí zápas s West Bromem zvládl

Newcastle United vyhrál v utkání dvanáctého kola Premier League nad West Bromwichem Albion 2:1. Skóre otevřel domácí Miguel Almirón, poté však srovnal Darnell Furlong. Rozhodující branku dal ke konci klání Dwight Gayle.

Hráči se ještě ani nestihli rozkoukat, když Joelintonovu křížnou přihrávku do vápna využil prvním dotykem levačkou na zadní tyč Miguel Almirón. Paraguayec vstřelil ve 20. vteřině nejrychlejší gól letošní sezóny Premier League.

Déle než půl hodiny se čekalo na další šanci. Ta přišla ve 32. minutě po doslova bleskové rozehrávce standardky z půlky hřiště. Domácí Ritchie vysunul Joelintona, jenž si posadil na zadek Ivanoviće a z úhlu prudce vypálil k tyči. Johnstone vyrazil na roh.

O centrovaný míč v šestnáctce Newcastlu svedly ve 43. minutě hlavičkový souboj tři dvojičky hráčů, než balon propadl před Gallaghera, jehož nebezpečný obstřel letěl těsně vedle.

Pět minut po přestávce však bylo srovnáno. Phillips zmátl obránce, obtočil se a nasadil ke sprintu, který korunoval nadýchaným centrem z levé strany. Domácí obrana jen zírala, jak neuvěřitelné zakončení předvedl Darnell Furlong. Na dlouhou nohu napálil míč z voleje nízko nad zemí přesně k zadní tyči kolem zkamenělého Darlowa.

Obrovskou tutovku měl Newcastle v 71. minutě. Ritchie našel skvostně zakrouceným rohem střídajícího Gaylea, který se mohl stát hned po svém příchodu na hřiště hrdinou. Jeho střelu hlavou však vyhlavičkoval dobře postavený Matt Phillips z brankové čáry.

O jedenáct minut později už se domácí celek radoval. Jacob Murphy po dvou minutách pobytu na trávníku nádherně odcentroval a další náhradník Dwight Gayle se prosadil prudkou hlavičkou o břevno.

Newcatlu patří po výhře jedenácté místo, West Brom zůstává předposlední.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele