16. kolo
30.12.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpool znovu ztratil, tentokrát remizoval v Newcastlu

Newcastle remizoval v rámci šestnáctého kola Premier League s Liverpoolem. Loňský mistr tak ztratil podruhé v řadě a soupeři se na něj v tabulce pomalu dotahují.

Ve dvanácté minutě měli první šanci domácí. Callum Wilson v rychlostním souboji utekl Phillipsovi a z levé strany se řítil na Alissona. Skvěle se ale vrátil Fabinho, jenž zakončení srazil na roh.

Sadio Mané si netroufl v pětadvacáté minutě na střelu pravačkou a následně nahrával Salahovi na paty. Ten tedy alespoň předal míč Jamesovi Milnerovi, který dokázal výborně odcentrovat na vzdálenější tyč, kam si naběhl Trent Alexander-Arnold. Ten tam byl zcela sám, v zakončení však selhal, když z voleje slabě zamířil jen do rukavic brankáře Darlowa.

Největší šanci zápasu měl ve 34. minutě hostující Mohamed Salah. Ten využil chyby v ofsajd systému domácích a byl zcela sám před brankářem Darlowem. Ten ale zasáhl fantasticky a konečky prstů pravé ruky balón vytěsnil vedle vzdálenější tyče své svatyně.

V 66. minutě Roberto Firmino výtečně prošel středem hřiště a svou přihrávkou oslovil Mohameda Salaha. Ten si na pravé straně šestnáctky hodil míč kolem obránce na levačku a chtěl zakončit ke vzdálenější tyči. Tu ale o pár decimetrů minul.

Po standardní situaci v 79. minutě přišla největší šance Newcastlu v utkání. K hlavičce se se dostal Cieran Clark, který balón směřoval velmi dobře k zemi, což je pro gólmana vždy nepříjemné. Alisson se ale skácel na trávník včas a vyrazil míč na roh.

Dvě minuty poté byli velmi blízko gólu hosté. Po stříleném centru Alexandera-Arnolda z pravé strany vyrazil Darlow míč jen do Sadia Maného. Ten už se ho chystal dopravit do zcela prázdné brány, ovšem kde se vzal, tu se vzal Fabian Schär, který vlétl před Maného a v pádu balón odklidil do bezpečí.

Reds dnes nebylo přáno. Po Robertsonově rohovém kopu hlavičkoval dvě minuty před koncem zblízka Roberto Firmino, ale Darlow domácí zachránil reflexivním zákrokem na brankové čáře. Dorážet mohl Salah, před ním však balón odkopl Yedlin.

Newcastlu patří v tabulce čtrnácté místo, Liverpool je první, ale už jen tři body před Manchesterem United, který má utkání k dobru.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
NuFc23

0:3

Reagovat
diastan

Nedovedu si tady představit ztrátu Liverpoolu..

Reagovat
Ranoth

to som si hovoril aj ked ste hrali s WBA a aj potom ked sme snimi hrali my a pozri ako to dopadlo... 2. najvacsi sraci ligy obrali o body 2 najvacsich favoritov na titul na ich vlastnych stadionoch takze tuto sezonu je mozne vsetko

Reagovat
NuFc23

Kto su 1 najvacsi sraci ligy, ked WBA su druhi?

Reagovat
Ranoth

to sa fakt pytas ? staci sa pozriet na tabulku... ale za nase posledne 2 zapasy sme to teraz asi my

Reagovat
NuFc23

Pytam, pretoze pre kazdeho to moze byt iny tym, bez ohladu na postavenie v tabulke

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele