14. kolo
19.12.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Newcastle si s Fulhamem rozdělily po bodu

Poslední sobotní utkání čtrnáctého kola Premier League vítěze nepoznalo. Newcastle remizoval s Fulhamem 1:1, když si nejprve dal vlastní branku domácí Matt Ritchie, naštěstí pro něj ve druhé půli srovnal Callum Wilson.

První větší šanci měli ve 26. minutě hosté. Anguissa si v plném běhu narazil šajtlí s Lookmanem a vysunul Decordovu-Reida, který zblízka trefil jen nohy vybíhajícího Darlowa. Rozhodčí však po dohrání akce odpískal trestný kop za faul na Anguissu. Rozehrávky z ideálního místa těsně za velkým vápnem se chopil Lookman, jenže střela tečovaná o zeď letěla vysoko nad.

Další příležitost měl Fulham o šest minut později. Na Leminův křížný pas za obranu si naběhl Bobby Decordova-Reid. Pozici měl výbornou, trefit míč volejem přímo ze vzduchu už bylo obtížnější a Jamajčan mu nedal patřičný směr.

Ve dvaačtyřicáté minutě už šel londýnský tým do vedení. Na rohový kop vyskočil nejvýše Tosin Adarabioyo, jeho hlavička prošla houštinou těl, skočila o trávník a nic netušící Matt Ritchie si ji tváří srazil do vlastní sítě.

Po hodině hry se začaly dít věci. Andersen zezadu poslal k zemi unikajícího Wilsona a sudí pro Newcastle odpískal pokutový kop. Celou situaci ještě přezkoumal VAR, penaltu potvrdil, a navíc poslal faulujícího Andersena do sprch. Míče se ujal Callum Wilson, který nevymýšlel nic složitého a balon po zemi poslal doprostřed brány. Osmá trefa v sezoně pro kanonýra Newcastlu.

Magpies už však početní výhodu nevyužili. V tabulce jim tak patří dvanáctá příčka, Fulham je sedmnáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele