4. kolo
03.10.2020 21:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Wilson dvěma góly a asistencí pomohl Newcastlu k výhře nad Burnley

Burnley potvrdilo, že prožívá poměrně těžkopádný start do nového ročníku, a v Premier League nedokázalo jakkoli bodovat ani na třetí pokus. Nad jeho síly byl tentokráte Newcastle, který naopak urval své druhé vítězství, vůbec první před vlastními fanoušky, a upevnil si své pozice ve středu tabulky. První branka padla do přestávky, zbylé tři pak po změně stran.

Od roku 2014 se oba celky střetly v osmi případech a vzájemná bilance byla naprosto vyrovnaná. Čtyřikrát se urodila plichta, dvakrát se radoval z výhry Newcastle, dvakrát naopak Burnley. Tentokráte přetavili lepší statistiky ve svůj prospěch domácí, kteří se hned v 14. minutě ujali vedení. Své sólo přes třetinu hřiště zakončil povedeně Saint-Maximin.

Hosté nepůsobili směrem dopředu nijak vábným dojmem, mohli přitom děkovat protihráči Wilsonovi, že po půlhodině hry nenasměroval svou hlavičku mezi tři tyče, které hájil brankář Pope. Výraznějším způsobem se The Clarets osmělili ve druhé půli. V 52. minutě se snažil Wood překonat domácího gólmana Darlowa, ten si ale stačil poradit.

Nicméně v 61. minutě svěřenci kouče Seana Dyche přece zasadili gólový úder. Brownhill na pravé straně přistrčil míč spoluhráči Bardsleymu, jeho centr v šestnáctce propadl až k volnému Westwoodovi, ten nad ničím moc nepřemýšlel a ihned z voleje vypálil. Jeho pokus prolétl davem hráčů přímo ke vzdálenější tyčce, kam se Darlow marně natahoval.

Mužstvo trenéra Steva Bruce se však záhy propracovalo znovu k jednobrankovému náskoku, na nějž už jeho soupeř zareagovat nedokázal. V 65. minutě unikl napravo Saint-Maximin, přihrál na zadní tyčku Wilsonovi, jenž následně pohotově skóroval. A v 77. minutě Wilson hravě proměnil pokutový kop, nařízený za nedovolený zákrok Popa proti Fraserovi, čímž skóre utkání uzavřel.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele