37. kolo
18.05.2021 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Edinson Cavani (© AFP)

United jen remizovali s Fulhamem

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v utkání 37. kola Premier League s Fulhamem 1:1. Domácí favorit sice vedl po gólu Cavaniho, za hosty však srovnal Bryan a remízový stav už vydržel až do závěrečného hvizdu.

První šanci měl domácí celek v šesté minutě. Aaron Wan-Bissaka odcentroval z pravé strany do vápna, kde se prodral ke hlavičce Paul Pogba, ale pouze přestřelil svatyni Alphonse Areoly.

Po čtvrthodině hry už přítomní fanoušci viděli první branku. David de Gea ze svého vápna našel na středu hrací plochy Bruna Fernandese, který z první prodloužil balón na Edinsona Cavaniho a ten fantastickým lobem z velké dálky překonal brankáře Areolu.

O deset minut později mohl portugalský špílmachr přidat další zářez domácích. Fulham se sice dostal k míči, ale Mario Lemina se provinil velmi špatnou přihrávkou a ke střele se posléze dostal Bruno Fernandes, ale jeho tvrdou ránu vyrazil Alphonse Areola.

Větší šanci než tu, kterou měl Fulham ve 38. minutě, už si snad člověk ani nedovede představit. Fabio Carvalho se prodral přes Victora Lindelöfa a běžel sám na bránu, ale jeho zakončení skončilo pouze zákrokem Davida de Gey.

V 52. minutě se po faulu na Scotta McTominaye o exekuci přímého kopu postaral Bruno Fernandes, který nakonec vypálil na stranu brankáře a míč skončil těsně vedle levé tyče.

Ademola Lookman se po hodině hry dostal z levé strany ke střele, kterou David de Gea vyrazil, následně se ještě dostal ke hlavičce Fabio Carvalho, ale David de Gea znovu zasáhl.

Rudí ďáblové jako by snad dnes vyhrát nechtěli. Edinson Cavani skvělou přihrávkou vyslal v 73. minutě do obrovské šance Masona Greenwooda, který ale neprostřelil Arééolu! Následně se dostal k odraženému míči Fernandes, ale ten přestřelil.

A tak přišel o tři minuty později trest. Bobby Decordova-Reid odcentroval z pravé strany skvělý míč na zadní tyč, kde byl osamocený Joe Bryan a ten hlavičkou prostřelil de Geu.

Další šance už si ani jeden z celků nepřipravil, a tak si Fulham odvezl na rozloučenou s nejvyšší soutěží do Londýna bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Dalibor Sladky

dnešné zápasy: 1, X, 2, 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele