18. kolo
13.01.2021 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Úsporným Citizens stačil jediný gól k výhře nad Brightonem

Nebyla to žádná kanonáda, přesto si Manchester City připsal do tabulky povinné tři body. Proti Brightonu stačila družině manažera Pepa Guardioly k vítězství jediná branka z kopačky Phila Fodena. Domácí měli více příležitostí ke skórování, avšak i vinou zahozené penalty zvítězili nejtěsnějším rozdílem. 

Citizens se od začátku usadili na polovině Brightonu a ve čtrnácté minutě byli poprvé skutečně blízko úvodní trefě. Gündogan uvolnil De Bruyneho, toho ovšem v tutovce vychytal hostující brankář Sánchez. Za dalších pět minut ale zajímavě zahrozil Trossard, jehož obstřel se jen těsně nevešel mezi tři tyče.

Nadále však aktivita zůstávala na kopačkách domácích hráčů, kteří měli ve 29. minutě dokonce výhodu nepřímého volného kopu z pokutového území po malé domů soupeře, ovšem De Bruyne nepropálil hradbu těl před sebou. Ve 42. minutě už střela belgického záložníka doputovala k Sánchezovi, který si ale poradil. Dvě minuty poté již však strážce svatyně Brightonu kapituloval. Foden převzal míč po přihrávce od De Bruyneho a přesnou střelou k tyči poslal mužstvo z Manchesteru do vedení.

Čtrnáct minut po změně stran měl slibnou příležitost Mahrez, který se objevil za obranou "Racků", jenže trestuhodně minul bránu. Krátce poté měl gól na kopačce Gündogan, toho ale vychytal Sánchez, Bernardo Silva pak s dorážky pálil do brankové konstrukce. Stejně tak se v 66. minutě neprosadil Cancelo, který se z pravé strany dostal až do pokutového území, jenže vypálil přesně do míst, v nichž operoval Sánchez.

Ve zbývajících minutách se dlouho nic zajímavého nedělo. Až v nastaveném čase zaváhal hostující kapitán Dunk, jehož přihrávku hlavou na brankáře vystihl De Bruyne, kterého Sáchnez zastavil jen za cenu faulu. Sudí England nařídil pokutový kop, který měl proměnit Sterling, jenže křídelník anglické reprezentace přestřelil. Citizens to ale nemuselo vadit, neboť soupeře nakonec udolali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat
diastan

tak v lize teď 6 zápasů po sobě, kde budeme jasnými favority, před zápasem s Live to musí být první místo

Reagovat
MCFC_8

V aktualnej forme jednoznacne! Hlavne nic nepodcenit

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
El Cid z City

Z toho 4 zápasy doma.Potřebujem konečně začít dávat góly, bez gólů Jesuse a Aguera titul nevyhrajem. Vypadá to konečně pozitivněji, no covid to může všechno změnit.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele