32. kolo
19.04.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Elland Road (© AFP)

Liverpool zase ztratil, s Leedsem jen remizoval

Liverpool v pondělní dohrávce předvedl nepřesvědčivý výkon a díky brance Llorenteho z posledních deseti minut klání si odváží pouze bod za remízu 1:1. Na hráčích hostujícího celku se s největší pravděpodobností podepsaly bouřlivé spekulace ohledně založení nové Super ligy, svěřenci Jürgena Kloppa působili především v druhé půli nekoncentrovaným a unaveným dojmem, za což nakonec zaplatili vyrovnávací brankou a ztrátou dvou bodů.

Utkání začaly oba celky postupným oťukávaním a na první větší příležitost si diváci museli několik desítek minut počkat. Zhruba v polovině první půle ovšem pokazil jednoduchou přihrávku Fabinho a do úniku se díky tomu dostal útočník Bamford. Ten ale samostatný nájezd nevyřešil vůbec dobře, v rozhodující chvíli si míč ukopl a v zakončení tak jen nastřelil vyběhnuvšího Allisona. O pár minut později zahrozili také hosté a hned z toho byla branka - krásný dlouhý míč Joty našel rozeběhnutého Aarnolda, který se k míči dostal dříve než domácí brankář a míč předložil před prázdnou branku osamocenému Manému, který se již mýlit zkrátka nemohl. Do poločasu mohl ještě vedení hostí pojistit Jota, ten ale v nadějné pozici tentokrát nebyl přesný.

Po změně stran přišel velký tlak domácího celku, který si vypracoval hned několik vyložených šancí k vyrovnání. Nejprve po rohovém kopu neuspěl na zadní tyči Costa, který na dlouhou nohu míč vysoko překopl. O chvíli později se do velké šance proháčkoval z levé strany Harrison, toho ale perfektním zákrokem vychytal brankář hostujícího celku. Vyrovnat mohl po krásném pasu Aylinga také Bamford, jeho padáček z hranice vápna ovšem skončil na břevně branky Alissona. A skórovat se nepodařilo ani Robertsovi, který se po přiťuknutí Ocampa ocitl tváří tvář Alissonovi, jenže jej v zakončení dokázal pouze nastřelit.

Liverpool dokázal kontrovat pouze únikem Salaha, který ale v zakončení brankáře Mesliera nepřekonal. A když to vypadalo, že by Liverpool hubené vedení mohl přeci jenom udržet, nedali si hosté pozor na rohový kop a hlavičkující Llorente míč z malého vápna konečně dopravil do sítě. V nastaveném čase mohl ještě Jürgena Kloppa rozjásat hostující Chamberlain, ten ovšem z hranice vápna pálil pouze do rukavic Mesliera, a tak se hosté museli spokojit s jedním bodem za remízu 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Hostal

Taky zdravíme van Dijka.

Reagovat
Pharrell

1-2 1-3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele