28. kolo
13.03.2021 13:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Edouard Mendy (© AFP)

Chelsea se o body podělila s Leedsem

Chelsea na Elland Road gól nevstřelila a musela se spokojit s bodem za bezbrankovou remízu. V první půl hodině se přitom hrál kvalitní fotbal a oba celky měly hned několik možností ke skórování, postupem času ovšem kvalita střetnutí klesala a v druhém dějství už se většinu čas míč pohyboval ve středu hřiště. Chelsea tak odmítla možnost odskočit svým sokům v souboji o první čtyřku, Leeds se dalším bodem přibližuje k magické hranici čtyřiceti bodů.

První větší šanci utkání měl na svých kopačkách Havertz, který se po průniku a centru Pulišiče prodral k zakončení, jeho střelu však zablokoval jeden ze stoperů domácího celku a Meslier pak míč na brankové čáře dokázal zneškodnit. Hned z protiútoku se Robertsovi podařilo dopravit míč do sítě favorita, branka však nemohla být uznána kvůli ofsajdu útočníka Bamforda. Na druhé straně znovu zahrozil aktivní Pulišič, jehož sice obrana domácích o míč obrala, zmatkující Ayling ovšem při odkopu nastřelil stopera llorenteho a měl obrovské štěstí, že se míč snesl jen na břevno branky Leedsu, odkud se odrazil do rukavic Mesliera. Po dvaceti minutách donutil k parádnímu zákroku Mendyho záložník Roberts, který se za pokutovým územím hezky uvolnil a parádní ranou na zadní tyč orazítkoval tyč. Na konci první půle se ještě po přihrávce Ziyecha zjevil za domácí obranou Havertz, jeho zakončení ale Meslier pohodlně zblokoval.

Na začátku druhého dějství se po přihrávce Azpilicuety dostal do vyložené šance Havertz, prudkou ranou ovšem nechal vyniknout domácího brankáře, který míč vytěsnil na roh. Následovala nejlepší pasáž hostujícího týmu - nejprve Mesliera vyděsil nepřesný centr Chilwella, následně si Ziyechův centr našel hlavu Havertze, ten ale ani tentokráte nedokázal dostat míč do sítě. Jen o chvilku později se za obranou Leedsu objevil Kanté, ten ale místo zakončení volil přihrávku, kterou zadáci domácích dokázali zblokovat. A skóre nezměnil ani Chilwell, který se po hodince hry dostal do samostatného úniku, jenže pod tlakem obránců zakončení hrubě pokazil.

Závěr zápasu tak patřil překvapivě Leedsu. Střídající Rodrigo ale v největší šanci Mendyho nepřekonal, v další šanci pak před dotírajícím Raphinhou odklízel na poslední chvíli míč Pulišič. A protože skóre nezměnila ani závěrečná hlavička Klicha, dospělo utkání k bezbrankové remíze 0:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
vanGomm

Tak Leeds už je tam,ale šnůra 18 zápasů bez remízy patří i tak v PL k těm delším.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele