29. kolo
19.03.2021 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Leeds odváží z Fulhamu tři body

Fotbalisté Fulhamu prohráli v duelu 29. kola Premier League s Leeds United 1:2. O výhře hostí rozhodli Bamford a Raphinha, za domácí se trefil Andersen.

Leeds se v osmí minutě radoval z vedení zbytečně. Roberts zleva skvěle odcentroval a Ayling hlavou uklidil míč k vzdálenější tyči, nicméně tomu předcházel těsný ofsajd.

Ve 26. minutě zahrozili domácí. Lookmanův centr byl na bližší tyči odhlavičkován Raphinhou na rohový kop. Následný závar plný soubojů skončil šancí Maji a fantastickým zákrokem levou dlaní Mesliera.

Na konci devětadvacáté minuty už hosté dali regulérní gól. Alioski vhazoval z křídelního prostoru na Harrisona, který zleva poslal míč směrem na Patricka Bamforda a ten díky nedůslednému bránění jednoduše uklidil míč do Aréolovy sítě.

Ani ne za deset minut však bylo srovnáno. Ademola Lookman vyrobil nižší centr, který letěl k noze stopera Joachima Andersena. Ten přetlačil bránícího Aylinga a přesnou střelou zaznamenal svůj první gól v nejvyšší anglické soutěži.

Pět minut před koncem poločasu mohlo domácí dokonat obrat. Struijk zavařil svému týmu malou domů, za kterou šel kromě gólmana také Lookman. Vznikla z toho lukrativní pozice pro Anguissu, jehož ránu ze střední vzdálenosti Meslier vyrazil skokem k pravé tyči.

Zkraje druhé půle o sobě však dali vědět i hosté. Aina si dával přednost s Anguissou. Domácí nedostali míč do bezpečí a čelili hezké akci Harrisona. Ten se zprava posunul až do vápna a z úhlu vyprášil rukavice dobře postaveného Aréoly.

Tři minuty po předchozí šanci už šel Leeds do vedení. Mario Lemina fatálně propadl na půlce a Bamford v rychlém protiútoku pohotově posouval míč na Raphinhu. Toho nezastavil Adarabioyo ani Robinson a situaci z domácího pohledu nezachránil u své levé tyče ani podruhé překonaný Aréola.

Domácím už se ve zbytku zápasu srovnat krok nepodařilo, a tak zůstávají na sestupové osmnácté příčce. Leeds je jedenáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
LeedsUnited

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele