2. kolo
19.09.2020 13:30 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

James Rodríguez (© AFP)

Everton deklasoval nováčka z Birminghamu

Jak rychle se věci ve fotbale mění. Everton se téměř celou první půli proti nováčkovi soutěže trápil, nemohl najít optimální tempo své hry a byl rád, že se mu po bídném začátku podařilo skóre srovnat. Pak se ale v rozmezí 120 sekund karta kompletně obrátila - nejprve se parádní ranou blýskl James, následně se zase hloupoučkým zkratem prezentoval bek hostí Gibbs, za který byl vyloučen a posadil tak domácí fotbalisty do komfortní pozice, kterou dokázali naplno využít.

Přitom start měli domácí opravdu hrůzostrašný. Hned po několika vteřinách hry nezvládl rozehrávku Pickford, míč namazal Dianganovi, s jehož ranou si však gólman domácích ještě zvládl poradit. Tentýz souboj se však opakoval v minutě desáté a tentokráte měl opačného vítěze - záložník West Bromu totiž napřáhl těsně za vápnem a parádní ranou propálil anglického brankáře. Vedení hostí mohl zvýšit Livermore, který si na hranici vápna zpracoval míč a bleskově vypálil, mířil ovšem pouze do tyče.

První vážnější situace na druhé straně přinesla hned vyrovnání - centr Colemana se od zadáka hostí odrazil k volnému Calvertu-Lewinovi, který z dobrých dvou metrů míč pohodlně dopravil do sítě. Původně sice byl odmáván a odpískán ofsajd, videorozhodčí však správně odhalil, že se balón odrazil od obránce West Bromu, a tak o postavení mimo hru jít nemohlo. V nastavení první půle se pak k míči na hranici oblouku pokutového území dostal James Rodriguez, prvním dotekem si jej připravil a druhým vyslal krásnou křižnou ránu, na kterou byl Johnstone prostě krátký. A aby toho nebylo málo, ještě do poločasu předvedl nesmyslný zkrat Gibbs, který udeřil do obličeje právě Rodrigueze a bez větších rozpaků byl poslán předčasně do sprch. Těsně po hvizdu oznamujícím konec první půle hosté přišli ještě o hlavního kouče Slavena Biliče, který se vydal vstříc hlavnímu rozhodčímu s několika výčitkami, za které byl také okamžitě odměněn červenou kartou.

Everton ale i tak ještě dopustil zdramatizování duelu, ani vstup do druhého dějství mu totiž vůbec nevyšel. Matheus Pereira totiž luxusně zakroutil přímý kop z dobrých 25 metrů a srovnal tak stav zápasu na 2:2. Domácí ale z remízového stavu vysvobodily standardní situace - na jednu takovou si totiž naskočil Richarlison, jeho hlavičku ještě Johnstone vyrazil, jenže na dorážku stopera Keana byl krátký. Po více než hodině hry pak už nebylo o vítězi utkání žádného sporu - James Rodriguez parádní obloučkem za obranu našel Richarlisona, který nezpanikařil a míč ještě předložil Calvertu-Lewinovi, který už nemohl minout odkrytou branku. A definitivní podobu výsledku dal o opět Calvert-Lewin, když si nikým nehlídaný naskočil na rohový kop Jamese Rodrigueze a hlavičkou na bližší tyč dokonal vlastní hattrick. Everton tak pokračuje v dobrém vstupu do sezóny, West Brom naopak na premiérové body zatím čeká.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele