21. kolo
30.01.2021 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Everton nezvládl domácí duel s Newcastlem

Newcastle United překvapivě vyhrál v jednadvacátém kole Premier League na půdě Evertonu 2:0. Utkání dvěma brankami rozhodl jediný muž, hostující útočník Callum Wilson.

K zajímavému pokusu se ve 25. minutě dostal hostující Shelvey, který převzal nahrávku do Almiróna, avšak jeho tečovaná rána doskákala kousek vedle branky.

Po rohovém kopu se do další vyložené šance dostal šest minut poté hostující Wilson, který hlavičkou trefil pouze břevno. Pickford si na míč zřejmě vůbec nesáhl.

Callum Wilson se na dnešní zápas zřejmě skvěle vyspal, protože v 54. minutě měl další šanci. Seběhl si na nahrávku za domácí obranu, avšak Fraserův balon znovu poslal kousek vedle branky.

Hosté se nakonec po zásluze dostali v 73. minutě do vedení. Na rohový kop si před Richarlisonem naskočil Callum Wilson, kterému se povedlo hlavou zamířit naprosto mimo dosah brankáře Pickforda, který se pouze prolétl vzduchem.

V 88. minutě mohlo být rozhodnuto. Wilson si seběhl mezi obránce, poté se mu povedlo obejít Pickforda, avšak z velkého úhlu zakončoval pouze do tyče.

Na vítěznou pojistku si s chutí hrající útočník počkal do 93. minuty. Everton sice zahrával rohový kop, avšak poté přišel na řadu rychlý protiútok soupeře, při kterém to parádním způsobem provedl Lewis, kterému se povedlo najít zcela volného Calluma Wilsona. Ten byl sám před brankářem Pickfordem, kterého dokázal propálit důraznou střelou.

Everton kvůli prohře zůstane na sedmé příčce, Newcastlu sice stále patří šestnácté místo, díky zisku tří bodů se však zase o něco vzdálil sestupovým příčkám.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

2:0

Reagovat
kissak

Jsi to myslel obráceně, ne?

Reagovat
NuFc23

Ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele