12. kolo
12.12.2020 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton překvapil favorizovanou Chelsea

Překvapení se urodilo v Goodison Parku, kde domácí Everton přehrál hostující Chelsea díky penaltě Sigurdssona z první půle. Hosté podali bezkrevný výkon plný nejrůznějších nepřesností a proti pozorné defenzivě domácích se prosadit nedokázali, byť se jim dvakrát podařilo nastřelit brankovou konstrukci. Everton se tak posouvá na sedmou příčku, naopak hostům pravděpodobně konkurenti v boji o první příčku o trochu odskočí.

První slušnou příležitost měl na svých kopačkách Richarlison, jeho střelu z hranice vápna však Mendy pohodlně kryl. Na druhé straně potáhl rychlý brejk Werner a do solidní pozice vysunul Havertze, ten ale finální fázi vyřešil prachbídně a šance tak vyšuměla do ztracena. Německý reprezentant prožil vůbec špatný večer, herně se mu nepodařilo prakticky nic a po šedesáti minutách pak byl také vystřídán. Úvodní fázi plnou soubojů, nepřesností a technických chyb ukončila situace po dvaceti minutách, kdy si dlouhý nákop dokázal stáhnout Calvert-Lewin, do kterého zcela nesmyslně naběhl brankář Mendy a kopala se penalta. K té se postavil Sigurdsson a chladnokrevně poslal míč k tyči.

Odpovědět mohl na druhé straně Reece James, jeho volný přímý kop ale vytáhl Pickford na rohový kop. Z něj se odražený míč dostal opět k pravému obránci Chelsea, který svou ranou tentokrát orazítkoval tyč. Do poločasu mohl ještě vyrovnat Zouma, kterému po přímém kopu Chilwella přiklepl míč Giroud, ve vyložené pozici však zamířil pouze do rukavic Pickforda.

Na startu druhého dějství mohl vyrovnat Mount, který mohl využít špatného vyběhnutí Pickforda, jeho technický lob však skončil na horní síti domácí branky. Pak se osmělili také domácí, kteří zahrozili ranou Richarlisona, kterou Mendy vytáhl na rohový kop. Nebezpečná byla i hlavička Miny, ta ale skončila nad břevnem. Po hodině hry mohlo být o osudu utkání rozhodnuto - Iwobi vysunul nebezpečného Calverta-Lewina, kterého ve vápně skolil vracející se Chilwell a byla nařízená druhá penalta. Hosty však zachránila kontrola VARem, která našla ofsajdové postavení útočníka domácího celku a penalta tak byla odvolána.

Vyrovnat mohl v poslední desetiminutovce nejprve Mount, který z volného přímého kopu orazítkoval břevno, a také útočník Giroud, který po stříleném centru Wernera namířil vysoko nad. Závěrečný tlak už vyrovnání nepřinesl, a tak se ze získaných tří bodů mohl radovat domácí Everton.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele