14. kolo
21.12.2020 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

Chelsea přehrála West Ham

Chelsea se po dvou porážkách v řadě vzpamatovala a díky brance Thiaga Silvy a dvěma přesným zásahům z kopačky Tammyho Abrahama nakonec přehrála svého londýnského rivala jednoznačně poměrem 3:0. Pravdou ovšem je, že výsledek dost zkresluje celkové dění na hřišti, Chelsea byla totiž po většinu hracího času horším celkem a může děkovat především pevné defenzivě, která ofenzivní vozbu Kladivářů navzdory veškeré snaze soupeře nepustila do vyložené brankové příležitosti.

Utkání přitom pro domácí mohlo začít tím nejhorším možným způsobem - rychle rozehraný volný přímý kop totiž našel osamoceného Rice, který obešel Mendyho a míč poslal neomylně do odkryté svatyně. Svěřence Franka Lamparda ale zachránil zdvižený praporek, jednalo se totiž o velmi těsný ofsajd. Na druhé straně zahrával rohový kop Mount, svůj centr posadil přesně na hlavu Thiaga Silvy, který pumelicí poprvé rozvlnil síť za zády brankáře Fabianskiho. Chelsea v následujících minutách pokračovala v aktivitě a v podstatě až do 30. minuty soupeře nepustila na svou polovinu, ovšem žádnou šanci si nevypracovala. West Hamu se následně podařilo díky chybám Jorginha, Azpilicuety a Kantého dostat zpět do zápasu a defenzivu Blues také trochu pozlobit. Nejprve podjel míč pod kopačkou Azpilicuetovi, nabídnutou šanci však Cresswell využil pouze ke střele mimo. Následovalo několik závěrů po standardních situací, ovšem ani Souček, ani Rice nebo Haller se nakonec k zakončení nedostali. Druhou trefu mohl těsně před pauzou přidat rychlík Werner, ten se po přihrávce Pulišiče ocitl ve vyložené šanci, jenž ho zradilo zpracování a s ukvapenou střelou si už pak Fabianski hravě poradil.

Frank Lampard měl o přestávce svým svěřencům určitě co říci, efekt jeho slov ale nebyl valný. Druhá půle totiž v podstatě začala tam, kde ta první skončila. Do další nebezpečné šance se ze strany řítil Cresswell, ani tentokráte však jeho střílený centr nenašel adresáta. To byl v podstatě hlavní problém hostujícího mužstva - tomu se sice podařilo Chelsea přehrát a zatlačit do úporné defenzivy, nicméně ve finální třetině hřiště se mu nedařilo tak, jak by si představoval, a kvůli tomu si za celý zápas nevypracoval vyloženou šanci.

Z trápení pak Blues dvanáct minut před koncem vysvobodil Tammy Abraham, který využil nepovedeného zakončení Wernera, dostal se zcela sám za zkoprnělou obranu West Hamu a jednoduše placírkou poslal míč za záda brankáře podruhé. Jen o pouhé dvě minuty později pak už byl rozdíl ve skóre tříbrankový - Pulišič na hranici vápna oslovil Mounta, okamžitě si naběhl na jeho centr, ovšem svou hlavičku nasměroval pouze do Fabianskiho, se kterým se následně i srazil. Chelsea to ale vadit nemuselo, míč se totiž odrazil přímo na kopačky volného Abrahama, který jej pohotově vrátil do sítě.

V nastaveném čase mohl své střelecké trápení utnout také Werner, ten se po hezké přihrávce od Abrahama dostal za záda hostujících obránců, jenže jeho prudké zakončení orazítkovalo pouze břevno. Franku Lampardovi to ale vadit nakonec nemuselo, jeho družstvo se po dvou porážkách vrátilo na vítěznou vlnu a poskočilo na pátou příčku tabulky.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

Chelsea win tipuji 2:0/2:1

Reagovat
OnlyWHU

Zklamání. Porazili jsme se strašnými chybami vzadu a nekonečným neproměňováním šancí. Soupeři jsme to dali na tácku. Bez levýho beka nejde hrát proti Chelsea, Cresswell vytrvale nebránil protiútoky. Téměř neviditelnej Noble. Typický projev Benrahmy je přihrávka dozadu. Příští zápas ukáže, jestli si náhodou nemyslíme, že už máme nahráno. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele