8. kolo
07.11.2020 18:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Timo Werner (© AFP)

Chelsea proti Sheffieldu potvrdila narůstající formu

Chelsea i přes slabší vstup do utkání nakonec potvrdila vzrůstající formu a trápící se Sheffield United díky brankám Abrahama, Chilwella, Silvy a Wernera roznesla v poměru 4:1. Svěřenci Franka Lamparda se tak minimálně do neděle posunuli na třetí místo tabulky, hostující Sheffield naproti tomu zůstává s jedním získaným bodem a čtyřmi vstřelenými brankami na posledním místě.

Přitom hosté do utkání nevstoupili vůbec špatně, naopak v prvních patnácti minutách byli tím lepším celkem. Nejprve na pravé straně dobře zakombinovali Baldock s Bashamem, zpětnou přihrávku druhého jmenovaného ale na poslední chvíli odpravil do bezpečí pozorný Kovačič. Na druhé straně se po centru Jamese a hezkém prodloužení patičkou v podání Abrahama dostal do zajímavé pozice Chilwell, z ostrého úhlu ale pálil jen do brankáře Ramsdala. Po devíti minutách přišla první gólová radost a překvapivě nastala na straně hostí. Po rychle rozehraném rohovém kopu zakombinoval Norwood s Baldockem, který zpětnou přízemní přihrávkou našel Berga, jehož přízemní střelu ještě na malém vápně patičkou usměrnil do sítě McGoldrick. Mendyho pětizápasová série bez inkasovaného gólu tak byla velmi rychle ukončena.

Domácímu týmu přece jen nějakou chvíli trvalo, než se z tohoto direktu otřepal a dostal zpět do tempa. Pomohla mu k tomu ale parádní přihrávka za obranu v podání Ziyecha, která našla do té doby nevýrazného Kovačiče, který míč ještě předložil pod sebe na osamoceného Abrahama, jehož trochu krkolomné zakončení si nakonec našlo cestu do hostující sítě. Vedení mohl na stranu domácích strhnout útočník Werner, který ale zblízka pálil jen do břevna.

Z vedení se tak Chelsea mohla radovat až po půlhodině hry, kdy si Ziyechův centr našel na zadní tyči nabíhajícího Chilwella, který jej netradičně bokem dopravil do sítě. Nutno uznat, že na této brance měl nemalý podíl také hostující brankář Ramsdale, který měl centr křídelníka domácích jednoznačně stáhnout do svých rukavic. Třetí zásah mohl ještě před pauzou přidat opět Chilwell, tentokráte ale jeho zakončení po rohovém kopu brankář Ramsdale kryl.

Na startu druhého dějství mohl vedení domácích navýšit Kovačič, který se dostal za záda defenzivní linie Sheffieldu, ve finální fázi ovšem příliš dlouho váhal a jeho přihrávku před odkrytou svatyni na Wernera nakonec zblokoval vracející se Baldock. Druhý poločas byl ovšem kompletně v režii Blues, hosté se prakticky nedostali za půlku a bylo jen otázkou času, kdy se partě vedené Frankem Lampardem podaří navýšit své vedení.

Tak se stalo po 77 minutách, když si na volný přímý kop Ziyecha naskočil Thiago Silva a povedenou hlavičkou nedal Ramsdalovi šanci. Alžírský křídelník Chelsea byl opravdu ve velké pohodě a jen o minutu později vykouzlil fenomenální třicetimetrový pas do samostatného úniku na Wernera, německý útočník však ve stoprocentní šanci tentokráte selhal, když jeho lob našel pouze tyč hostující branky. Mrzet jej to však dlouho nemuselo, jen o tři minuty později se k němu totiž šťastně odrazil balón a tentokráte již sám před Ramsdalem nezaváhal, čímž skóre upravil na konečných 4:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Mount, Werner, Hudson Odoi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele