21. kolo
31.01.2021 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea díky brankám Azpilicuety a Alonsa porazila Burnley

Manažer Thomas Tuchel si na lavičce Chelsea připsal své první ligové vítězství. Díky netradičním brankám v podání Azpilicuety a Marcose Alonsa si Chelsea zapisuje do tabulky důležité tři body a trochu stahuje svou ztrátu na čtvrtý celek tabulky. The Blues po delší době podali opravdu kvalitní výkon, svému soupeři v celém zápase prakticky nic nedovolili, o čemž svědčí i fakt, že se svěřenci Seana Dycheho protlačili k první střele až v 93. minutě.

Thomas Tuchel své svěřence znovu rozestavil do formace 3-4-3 a nutno dodat, že to byl především záložník Hudson-Odoi, kdo hostujícímu týmu pořádně zatápěl. První větší příležitost měl po přihrávce Kovačiče právě anglický křídelník, jeho ránu levačkou však hostující obrana přizvedla nad branku. Následovala série několika pokusů ze střední vzdálenosti - Kovačičovu střelu ale bez potíží zkrotil brankář Pope, zatímco dva pokusy v podání Masona Mounta mířily vysoko nad. Největší příležitost první půlhodiny měl útočník Werner, který ale na penaltě komicky netrefil míč, a křídelní obránce Alonso, jenž zase nasměroval svou hlavičku z hranice malého vápna vysoko nad.

Přesto se ale příznivci Chelsea úvodního gólu dočkali ještě do poločasu. Hezkou akci rozjel Jorginho, který mezi liniemi nalezl osamoceného Mounta, který útok potáhl, před vápnem jej předložil Odoiovi, který nezpanikařil, počkal si na nabíhajícího Azpilicuetu, který pak z prvního doteku míč nasměroval pod břevno.

Druhá půle pak už byla kompletně v režii domácích a Burnley se na polovinu Chelsea dostávalo opravdu jen velmi zřídka. Hned po deseti minutách hry mohl Hudson-Odoi zvýšit na 2:0, jeho tečovanou střelu ale zastavilo až břevno. Vedení mohl navýšit také útočník Werner, jeho hlavička ale mířila přesně na brankáře Popa. Gólově se neprosadil ani střídající Pulisic, kterého na penaltě našel přesným pasem opět aktivní Odoi, jenže americký ofenzivní hráč mířil těsně vedle vzdálenější tyče.

Pojistku mohl patnáct minut před koncem přidat střídající James, jeho prudkou ránu z úhlu ovšem Pope reflexivně vykopl nohou. Chelsea se ale o své vítězství nakonec nemusela strachovat do posledních chvil - osm minut před koncem totiž zakombinoval Pulisic s Alonsem a druhý jmenovaný vyslal na branku hostí nechytatelnou pumelici, kterou definitivně rozhodl o tom, že všechny tři body tentokráte zůstanou na Stamford Bridge.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
johnn

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele