32. kolo
20.04.2021 21:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Thomas Tuchel (© AFP)

Chelsea se s Brightonem rozešla bez branek

Chelsea na víkendový výkon z duelu s Manchesterem City nenavázala a po bezkrevném představení se musela spokojit s bodem za remízu 0:0. Svěřenci Thomase Tuchela nedokázali překonat pozornou obranu hostujícího celku a v duelu si ani nevypracovali mnoho možností ke skórování. V druhém dějství to tak dokonce byli hosté, kteří měli k vítězství překvapivě blíže.

Oba celky do zápasu vyrukovali ve formaci 3-4-3 a na hřišti se dlouho neodehrálo vůbec nic zajímavého. Fotbalisté Brightonu bránili své protivníky velmi těsně a zejména v záložní řadě jim nedovolili se s míčem otočit, proto se fotbalisté Chelsea prosazovali jen velmi těžce. Jako první lehce zahrozil Pulišič, ten ale z nadějné pozice pálil mimo. Největší šanci první půle měl po dvaceti minutách Havertz, ke kterému se štěstím doputoval odražený míč, německý reprezentant z hranice penalty ovšem pálil pouze do rukavic brankáře Sancheze.

Ani druhá půle nepřinesla žádnou oku lahodící podívanou, ba naopak. Defenzivní přístup Brightonu ovšem slavil úspěch, favorit totiž začal být čím dál nervóznější a poté, co Thomas Tuchel změnil formaci na 4-2-3-1, se hosté dokonce mohli dostat do vedení. Nejprve se po ztrátě Jorginha hnal do velké šance Lallana, ten ale z hranice vápna těsně minul vzdálenější tyč brankáře Kepy. O tři minuty později Brighton znovu vybojoval míč na polovině Chelsea a byl to tentokráte Welbeck, který se za vápnem odhodlal k zakončení, které skončilo na tyči. Dorážku téhož hráče pak zablokoval stoper Rüdiger.

Chelsea si ani v posledních minutách nevypracovala žádný velký tlak, přesto ale měla dvě nadějné možnosti, které připadly na kopačky střídajícího Girouda. Ten ale po zpětném pasu Odoie pálil nejprve mimo, v nastaveném čase zase po standardní situaci Mounta hlavičkoval slabě do rukavic Sancheze. Na remíze 0:0 pak nic nezměnilo ani vyloučení hostujícího Whitea.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1 ?

Reagovat
Hephaestus

Ešte, že som si nepodal na Chelsea už cez víkend keď teraz v tomto zápase už o nič nejde ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele