16. kolo
28.12.2020 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Anwar El-Ghazi (© AFP)

Chelsea znovu nevyhrála, tentokráte remizovala s Aston Villou

Chelsea se po prohře s Arsenalem na vítěznou vlnu nevrací a rok 2020 zakončila remízou s Aston Villou. Domácí celek měl sice po většinu času více ze hry, jenže na úvodní branku Oliviera Girouda nedokázal navázat a po poločasové přestávce jej o vedení připravil pohotovým zakončením El-Ghazi. Závěrečný nápor již Blues vítěznou branku nepřinesl, a tak se svěřenci Franka Lamparda museli spokojit pouze s bodem.

Na Stamford Bridge byl k vidění svižní, aktivní fotbal, oba celky se pokoušely o vysunutý presink a nezaujatý divák se tak rozhodně nenudil. První nebezpečí přišlo z kopačky Grealishe, ten se na hranici pokutového území pěkně uvolnil, ovšem jeho střelu doprostřed branky Mendy poměrně lehce zlikvidoval. Z rohového kopu se Aston Villa pokusila o hezký signál, zakončení Douglase Luize ovšem zablokoval Giroud. Na druhé straně využil chyby v hostující rozehrávce Pulisic a řítil se sám na stopery Aston Villy. S nimi si s notnou dávkou štěstí poradil, ovšem nezvládl zakončení, když míč poslal pouze do boční sítě. Tentýž hráč se po centru Odoie a prodloužení Girouda zjevil sám před Martínezem, v krkolomné pozici však branku překopl.

Vedoucí gól zápasu tak přišel až po půlhodince hry. Hezkou, svižnou kombinaci rozjel Mount, který na hranici vápna našel kolmicí osamoceného Girouda, který balón sklepl Pulisicovi a okamžitě si naběhl do pokutového území. Americký křídelník na sebe navázal soupeře a následně hezky oslovil Chilwella, jehož centr trefil přesně prostor, kde se pohyboval francouzský útočník ve službách Chelsea - a ten se do svého zakončení hezky položil a hlavičkou v pádu poslal svůj celek do vedení. Skóre mohl do poločasu navýšit ještě Mount, ten ale z ostrého úhlu pálil pouze nad.

Frank Lampard jistě doufal, že se jeho svěřencům podaří vedení co nejdéle udržet, opak byl ovšem pravdou. Jen čtyři minuty po startu druhého dějství zastavil Christensen únik Grealishe nedovoleným zákrokem, při kterém se ale sám obránce Chelsea zranil. Prvotní útok ještě obrana Chelsea bez svého stopera dokázala odvrátit, hra ale nebyla přerušena, míč se dostal k Mattymu Cashovi, jehož centr si na zadní tyči našel zcela osamoceného El-Ghaziho, který zblízka nasadil Mendymu jesličky a vyrovnal na 1:1.

Vedení mohl Chelsea vrátit Kanté, který se po pohledné kombinaci dostal k zakončení z hranice pokutového území, v této situaci ale ukázal, že to žádný kanonýr není a svou ránu poslal pouze do rukavic pozorného Martíneze. Aston Villa se sice zatáhla do hlubšího bloku a po většinu zbývajícího času se již bránila, přesto ale mohla ve dvou případech strhnout vítězství na svou stranu. Nejprve se k pořádné pumelici z dobrých 30 metrů odhodlal McGinn, jehož parádní ránu zastavilo pouze břevno, deset minut před koncem se zase o krásný obstřel pokusil střídající Ramsey a jeho rána jen těsně minula levou tyč Mendyho branky.

Domácí v posledních minutách tlačili a tlačili, bylo ale vidět, že postrádají určitou lehkost od svých ofenzivních hráčů, kteří v posledních týdnech zrovna dobrou formou neoplývají. Po jednom ze závarů se míč odrazil k Timu Wernerovi, ten ale z výhodné pozice uvnitř pokutového území poslal míč trestuhodně nad. A když se hluboko v nastaveném čase neujal ani senzační volej Chilwella, který mířil jen o pár desítek čísel vedle vzdálenější tyče hostující branky, museli se oba trenéři spokojit s remízou 1:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
BennDyaz

1:2, Giroud, Watkins 2×

Reagovat
VTID94

Ťažký zápas a veľa zmien chystajú domáci. Vonku sa nám darí tak snad aspoň bodík uhráme. Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele