27. kolo
06.03.2021 13:30 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Burnley v bláznivém zápase znovu obralo Arsenal o body

Neproměněné šance a hloupě darovaný gól soupeři znamenají pro londýnský Arsenal zbytečnou bodovou ztrátu na půdě Burnley, odkud si "Kanonýři" odváží pouze bod za remízu 1:1. Po dobrém vstupu do zápasu a brzké trefě Aubameyanga měli hosté zdánlivě vše pod kontrolou, avšak hrubice Granita Xhaky vrátila Clarets do hry a domácí pak přežili i bláznivý závěr, v němž favorit zahodil několik dalších vyložených příležitostí.

Zápasy Arsenalu v posledních týdnech pravidelně nabízejí velmi brzké průlomy skóre a nejinak tomu bylo i tentokrát. Oproti zápasům s Aston Villou, Manchesterem City či Leicesterem to však pro změnu byli "Kanonýři", kdo se bleskově ujal vedení již v šesté minutě. Povedenou akci rozjeli Thomas Partey s Willianem, po jejichž spolupráci se dostal do slibné pozice Piérre-Emerick Aubameyang, pohrál si s bránícím Lowtonem a přízemní střelou na přední tyč zaskočil i brankáře Popea, který si sice na míč sáhl, ale v cestě za brankovou čáru mu už nezabránil.

Rozjetý Arsenal i poté pokračoval v honbě za dalšími góly a v několika případech k tomu londýnskému celku scházelo jen málo. Jednou po skvělém obranném zákroku Lowtona neuspěl Aubameyang, dvakrát měl gól na kopačce Bukayo Saka a nebezpečně pak z hranice pokutového území pálil Partey, ale Pope ani v jednom z těchto případů nakonec zasahovat nemusel.

Místo pohodlného poločasového náskoku tak následoval zkrat a jeden z nejhloupějších gólů sezony, což Arsenalu a Granitovi Xhakovi obzvláště není dlouhodobě cizí. Přesto bylo k nevíře sledovat nepovedenou kombinaci hostí ve vlastní šestnáctce, která vyvrcholila Xhakovou nepovedenou přihrávkou svou slabší pravačkou do strany přímo do napadajícího Chrise Wooda, od nějž se míč odrazil do odkryté branky. Burnley se tak rázem vrátilo do hry a v poločase platil nerozhodný stav.

Po změně stran se hra proměnila v nezáživný boj ve středu hřiště bez větších šancí na obou stranách, avšak o to překvapivější byla závěrečná čtvrthodina, která se naopak proměnila ve smršť bláznivých šancí a incidentů. Ústředním aktérem byl střídající Eric Pieters, jenž nejprve unikl možnému trestu za hraní rukou ve vlastní šestnáctce v souboji s Pépém, poté na druhé straně fantastickou ranou zdálky přinutil Lena k neméně kvalitnímu zákroku, a své rušné vystoupení zaklinčoval zablokováním Pépého gólové rány z voleje vlastním ramenem, které sice sudí Marriner považoval za hraní rukou a udělil bekovi Burnley červenou kartu, avšak na radu videorozhodčího své rozhodnutí stáhl.

Sám Pépé již předtím pohrdl obrovskou příležitostí, když k němu v hloubi pokutového území propadl Tierneyho přízemní centr, avšak reprezentant Pobřeží slonoviny trestuhodně netrefil míč čistě a ani Popea nepřinutil k zákroku. To na druhé straně se musel Leno zaskvět proti obdobně vyložené šanci Wooda, kterou mu svou typickou dravostí a pohotovostí připravil Matěj Vydra.

Když pak v naprosto chaotickém závěru Aubameyang ve skvělé pozici pouze napálil stopera Meeho a Ceballosova rána skončila na tyči, přežilo Burnley s notnou dávkou štěstí i poslední tutovky soupeře a může slavit cenný bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

marňáci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele