33. kolo
25.04.2021 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Matheus Pereira (© AFP)

West Brom přišel o výhru s Aston Villou v nastavení

Nebývale atraktivní duel nabídlo birminghamské derby mezi Aston Villou a West Bromwichem Albion. Domácí celek se rychle dostal do vedení, hostům se však zápas podařilo otočit a Villans nakonec byli i přes řadu šancí rádi za bod, jelikož vyrovnat se jim podařilo až hluboko v nastaveném čase. Hosté jsou tak zase o krok blíže sestupu, případná záchrana už se jeví spíše jen a pouze jako teoretická možnost.

Hned po osmi minutách hry přišel první gólový moment - střelu El Ghaziho srazila obrana hostí jen ke kopačkám Barkleyho, jenž byl v pokutovém území podražen a následovala tak penalta. K té se postavil El Ghazi a nekompromisně ji proměnil.

Svěřenci Sama Allardyce zareagovali nebezpečnou standardkou v podání Pereiry, která jen těsně minula šibenici domácí branky. Po dvaceti minutách se penalta kopala také na druhé straně - to stoper Konsa nešťastně podrazil útočníka Diagneho a nabídl tak West Bromwichi možnost k vyrovnání, kterou následně záložník Pereira nepohrdl.

Otočit utkání mohl stoper Bartley, jenž si naskočil na volný přímý kop Pereiry, hlavou však mířil těsně vedle. Nezaháleli ale ani domácí a byl to El Ghazi, kdo pěknou ranou protáhl Johnstona. Do kabin se ovšem odcházelo za stavu 1:1.

Hned na začátku druhého dějství vyrobil velkou chybu smolař zápasu Konsa, který při zpracování míče podklouzl a nešťastně tak pustil útočníka Diagneho do rychlého protiútoku. Z bryndy mu nepomohl ani kolega ze stoperské dvojice, Mings, jenž se k útočníkovi hostí na poslední chvíli přiřítil a jeho zakončení zablokoval tak nešťastně, že míč skončil za zády Emiho Martíneze.

O vyrovnání se střelou zdálky pokoušel Barkley, jeho rána si však cestu do sítě nenašla. Naopak dvacet minut před koncem dal o sobě znovu vědět smolař Konsa, který po rohovém kopu West Bromu nasměroval míč do tyčky vlastní branky.

Aston Villa se ale nevzdala a v posledních patnácti minutách si vytvořila velký tlak. Nejprve se do samostatného úniku vrhl útočník Watkins, nezvládl ale zakončení, když jen nastřelil vyběhnuvšího brankáře Johnstona. Srovnat stav se nepodařilo ani Davisovi, jenž po rohovém kopu nastřelil tyč. West Brom si ale nakonec tři body přece jen neodvezl, v nastaveném čase totiž vyrobil šílenou hrubku stoper Bartley, který si na malém vápně rozhodl míč zpracovat, čehož využil dotírající Davis a pohotově srovnal na konečných 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele