2. kolo
19.09.2020 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eddie Nketiah (© AFP)

Arsenal navzdory chabému výkonu udolal West Ham 2:1

Za celou svou dlouhou trenérskou kariéru ještě David Moyes nikdy nedokázal triumfovat na hřišti Arsenalu a tato černá bilance platí i nadále. Moyesův West Ham United sice na Emirates Stadium byl favoritovi více než vyrovnaným protivníkem a v druhé půli sahal po obratu skóre, jenže pět minut před koncem zničehonic hosté propadli v defenzivě a gólem střídajícího Nketiaha odjíždí domů s prázdnou.

Domácí se museli na poslední chvíli vypořádat s nenadálou změnou základní sestavy, když si Kieran Tierney během předzápasového rozcvičení přivodil zdravotní potíže a přepustil své místo Seadu Kolašinacovi, což jen umocnilo už tak značné potíže s poslepovanou defenzivou Kanonýrů, která se musela obejít bez Mustafiho, Marího, Chamberse a také Davida Luize, jenž se teprve před tímto zápasem vrátil do plné tréninkové zátěže a zbylo pro něj pouze místo na lavičce.

Otevřená podívaná přinesla první gól večera v pětadvacáté minutě po trpělivé rozehrávce Arsenalu, kterou akcelerovala kolmice Xhaky na Saku, jenž dále vybídl k náběhu za obranu West Hamu Aubameyanga. Gabonský forvard, jenž čerstvě v severolondýnském klubu podepsal novou smlouvu, pak jemným centrem našel zcela volného Alexandra Lacazetta, který důraznou hlavičkou pod břevno otevřel skóre a nic na tom nezměnilo ani následné přezkoumání u videa, byť bylo Aubameyangovo postavení na první pohled velmi hraniční.

Kanonýři mohli vzápětí svůj hubený náskok navýšit, ale střela Saky či několik dalších nadějných úniků se nepodařilo ve finální fázi adekvátně realizovat a místo toho se hostům těsně před přestávkou povedlo vyrovnat. Jeden z řady slibných brejků West Hamu nastartovali ve středu pole Fornals se Součkem, který vybídl k náběhu po pravé straně beka Frederickse, a ten razantním přízemním centrem našel přesně nohu Michaila Antonia.

Kdo po změně stran očekával zlepšený výkon favorizovaných domácích, musel být notně zklamán. Místo tlaku a zasypání Lukasze Fabianského jednou střelou za druhou byl v neustálé permanenci Bernd Leno a v několika případech měl německý brankář hodně namále, obzvláště když povedená hlavička Tomáše Součka skončila na břevně. Nic na matném výkonu Arsenalu bez energie i kreativity zprvu nezměnilo ani nasazení Nicolase Pépého s Eddiem Nketiahem, ovšem pět minut před koncem se Kanonýři přece jen vybičovali k alespoň jedné povedené akci, díky níž se znovu ujali vedení.

Stejně jako u prvního gólu byl u všeho podstatného Bukayo Saka, jenž se vydal s míčem u nohou do středu hřiště a ideálně načasovanou kolmicí našel trestuhodně nepokrytého Ceballose. Španělský záložník v tu chvíli zachoval chladnou hlavu a místo vlastního zakončení ještě našel právě střídajícího Nketiaha, pro nějž už nebyl žádný problém uklidit míč do prázdné branky. Pro Arsenal šlo přitom teprve o druhou střelu mezi tři tyče.

Hostům tak nezbylo nic jiného než v závěrečných minutách vrhnout všechny síly kupředu a Arsenal ještě musel odolat několika nepříjemným závarům, ovšem konec čtyřminutového nastavení si již Kanonýři pohlídali a mohli ještě sami znovu skórovat, kdyby si Aubameyang počínal lépe v zakončení. To ale domácí nemusí vůbec mrzet, neboť navzdory nepřesvědčivému výkonu udolali West Ham a zůstávají i po dvou kolech stoprocentní. To Hammers si naopak připisují druhou porážku se shodným skóre 1:2 a zůstávají na dně tabulky.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Petr Keš

3:1 , konečně nebudu muset koukat zvlášť na zápas kvůli Součkovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

C O Y I !!!

Reagovat
OnlyWHU

Zápas blbec. Nehráli jsme špatně, ale fotbaloví bozi byli proti. Bod by povzbudil. Zdá se mi, že buď prohrajeme s kvalitou, nebo s ještě většími bojovníky. Asi by to chtělo nějakej impuls, třeba výraznou posilu do středu hřiště. Jinak nám ujede vlak a nebyli bychom v tom první. Bude to těžký. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele