13. kolo
16.12.2020 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal znovu nevyhrál, tentokrát doma remizoval se Southamptonem

Nechybělo mnoho a na Emirates Stadium se přepisovala historie. Domácí Arsenal ještě nikdy v klubové historii neprohrál na své půdě v ligové soutěži pětkrát za sebou a proti Southamptonu, který se těší velmi dobré formě, měl skutečně namále. Na trefu někdejšího "Kanonýra" Thea Walcotta sice dokázal po změně stran zareagovat Pierre-Emerick Aubameyang, ovšem vzápětí Arsenal poslal do deseti stoper Gabriel a závěrečná půlhodina tak přinesla mimořádně horké chvilky, jež domácí defenziva přestála s vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí.

Manažer Mikel Arteta se pokusil trápící se mužstvo pozvednout několika změnami v sestavě, do níž se na úkor Lacazetta s Willianem dostali Pépé a Nketiah, ovšem na samotném výkonu mělo hráčské složení základní jedenáctky pramalý efekt. Lépe do utkání vstoupili hosté a v osmnácté minutě svou převahu zúročili i gólově. Povedená kolmice Che Adamse vyslala do samostatného úniku Thea Walcotta, někdejší dlouholetý hráč Arsenalu tváří v tvář Berndu Lenovi nezaváhal a chladnokrevně vyběhnuvšího německého gólmana přehodil.

V závěru první půle se však domácí přece jen dokázali zvednout a sami si vypracovali několik slibných příležitostí. V té největší však Dani Ceballos místo náležitého zakončení celé akce či posunutí míče na volného Nketiaha zvolil teatrální pád po zákroku Bednarka a odpískání pokutového kopu se nedočkal. Když neuspěli ani Saka s Pépém, šlo se do kabin za těsného vedení Saints.

Arsenal si ovšem nastalou převahu udržel i po změně stran a dočkal se i kýženého vyrovnání. Po více než sedmdesáti dnech Gunners dokázali v Premier League skórovat i jinak než ze standardní situace, když neúnavný Saka z levé strany našel Nketiaha, jenž posunul míč pro Aubameyanga a domácí kapitán po dlouhých 648 minutách bez jediného ligového gólu ukončil své střelecké trápení.

Jakékoli naděje domácích na obrat skóre a tolik potřebné vítězství však nabraly povážlivou trhlinu nedlouho po Aubameyangově srovnání. Gabriel totiž navzdory řadě kvalitních výkonů od svého letního příchodu z Lille proti Southamptonu svůj nový tým nepodržel a za dvě žluté karty v rychlém sledu za sebou musel předčasně opustit hřiště. V posledních pěti kolech tak "Kanonýři" uviděli hned tři vyloučené hráče a nadále pod Artetovým vedením platí za nejméně disciplinovaný tým Premier League.

Na rozdíl od minulého zápasu s Burnley však tentokráte Arsenal za svou neukázněnost nezaplatil porážkou, byť k tomu bylo velmi blízko. Southampton podrobil soupeřovu defenzivu neustálému tlaku, jenže střídající Redmond smolně trefil pouze břevno a Holdingův zákrok na Djenepa ani rozhodčí Tierney ani jeho kolega u videa za penaltový neoznačili. V samém závěru pak dokonce mohl Arsenal šokujícícm způsobem ukořistit všechny body, když se právě Holding v ojedinělé standardní situaci dostal k nebezpečné hlavičce, avšak trefil stejně jako Redmond pouze brankovou konstrukci.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele