4. kolo
04.10.2020 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal po hodině hry rozhodl o své výhře nad Sheffieldem

Arsenal si po prohře s Liverpoolem spravil chuť a doma udolal Sheffield United. Žádná hitparáda to ale od "Kanonýrů" nebyla. Domácí na hřišti dlouho hledali recept na obranu soupeře a až dva slepené góly po hodině hry zajistili červeno-bílým náskok. Hosté v závěru ještě toužili po vyrovnání, nakonec však nadále zůstávají bez bodů.

Do základní jedenáctky Gunners se vrátil obránce Gabriel. Šanci dostali také středopolař Ceballos, křídelník Saka a útočník Nketiah. Na lavici náhradníků tentokrát putovali Holding, Xhaka, Maitland-Niles a Lacazette. V sestavě Sheffieldu se na úkor Ampadua objevil stoper Egan.

Domácí sice od úvodních minut drželi míč častěji na kopečkách, jenže gólman Blades Ramsdale zůstával bez práce. Jen ojediněle si připsal zákrok, jako tomu bylo například ve 28. minutě po slabé hlavičce Nketiaha. Prvních čtyřicet pět minut se rozhodně nezapsalo zlatým písmem do dějin Premier League. Dobývání londýnského celku nepřineslo žádný efekt.

Po změně stran trvalo dalších patnáct minut, než došlo k zaznamenáníhodné situaci, když však přišla, hned byla gólová. Arsenal rozjel po hodině hry pohlednou kombinaci, na jejímž konci hlavičkoval do okrytého koutu brány Saka. Náskok Gunners pak téměř ihned navýšili střídající Pépé, který v 64. minutě potáhl merunu směrem k pokutovému území United, odkud přízemní střelou překonal Ramsdalea.

Až v 78. minutě Sheffield poprvé vystřelil na bránu, McBurnie ale domácího gólmana Lena pouze udržel v koncentraci. Za dalších pět minut se však Blades podařilo snížit. Arsenal po ubráněném rohovém kopu přišel o balon, Baldock jej následně přenechal McGoldrickovi, jehož technická střela levou nohou zaplula přesně k tyči mimo Lenův dosah. Gunners se tak v závěru ještě strachovali o svůj náskok, který nicméně udrželi až do konce.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele