19. kolo
18.01.2021 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal v druhém poločase zabral a rozstřílel Newcastle

Přestože manažer Newcastlu Steve Bruce avizoval velké změny taktické i personální, aby svůj tápající tým znovu nastartoval, na půdě Arsenalu se trápení Magpies jen prodloužilo. Ani osm změn v základní sestavě oproti minulému kolu s Sheffieldem United nepomohlo hostům k lepšímu výkonu, natožpak bodovému zisku, a z Emirates Stadium si tak odvážejí jasnou porážku 0:3. Hlavní zásluhu na triumfu Arsenalu má dvougólový Pierre-Emerick Aubameyang.

Ani s návratem Kierana Tierneyho či Thomase Parteye do základní sestavy se Arsenalu nepodařilo zlomit již tradiční střelecké trápení během prvních poločasů. "Kanonýři" však i tak měli utkání plně pod kontrolou a mohli se i ujmout vedení, když Sakův střílený centr tečoval brankář Darlow na zadní tyč vstříc volnému Aubameyangovi, jenž však z úhlu a v záklonu nedokázal usměrnit míč do zcela odkryté branky a trefil pouze brankovou konstrukci. Gabonský forvard byl takřka jediným hráčem na trávníku, který se dostával do zakončení, ovšem všechny jeho pokusy končily nezdarem, a když v závěru poločasu neuspěl z rohového kopu ani neobsazený David Luiz, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

To nástupy do hry po změně stran jsou ze strany Arsenalu zcela jiná písnička a i tentokráte tomu nebylo jinak. Svěřenci Mikela Artety působili rázem nebezpečnějším dojmem a během čtvrthodiny skórovali hned dvakrát. Lacazettovu ránu ještě výborně zneškodnil pozorný Darlow, ovšem v 50. minutě po rohovém kopu Newcastlu podnikl Arsenal rychlý protiútok, který nastartoval Thomas Partey pohotovou kolmicí na volného Aubameyanga, jenž vyzrál jak na stínujícího Kraftha, tak brankáře Darlowa a ranou pod břevno ukončil své střelecké trápení.

Inkasovaný gól hosty viditelně otřásl, zatímco z "Kanonýrů" naopak spadlo napětí a další šance brzy následovaly. Ve středu dění se ocitl Bukayo Saka, jehož první velkou příležitost na poslední chvíli stihla zablokovat defenziva Newcastlu, avšak chvíli nato již po dobré práci Emila Smithe Rowea anglický křídelník z hloubi pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě, a pojistil vedení domácích na 2:0.

Od té chvíle již o vítězi utkání nebylo větších pochyb a bylo jen otázkou, zda ještě domácí svůj náskok znovu navýší. Nakonec se tak skutečně stalo třináct minut před koncem, kdy Clarkův nepovedený odkop nastartoval přečíslení domácích na pravé straně, které po Cédricově pobídce přetavil druhým zásahem večera kapitán Aubameyang. Arsenal si tak připsal čtvrté vítězství z posledních pěti kol a přinejmenším dočasně se posunul na desáté místo, zatímco Newcastle zůstává patnáctý.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
NuFc23

10:0, Bruce out, Ashley out

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
Mr.S

2:0

Reagovat
Arsenalista

Ideálně: Leno - Hector, Holding, Gabriel, Tierney - Ceba/Xhaka, Thomas - Saka, ESR, Gabi - Laca. Ale záleží, zda je Gabi a Thomas stopro fit na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

urtině xhaka potom co padává za nevěřitelné výkony sice není tak rychlí ale tak to zas tolik nevadí

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
PH8

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele