18. kolo
14.01.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Arsenal další výhru nepřidal, Crystal Palace si odváží bod

Po třech ligových výhrách v řadě podpořené triumfem i v FA Cupu usedali příznivci londýnského Arsenalu k obrazovkám se zvýšenými nadějemi, že jejich oblíbený celek uspěje i proti městskému rivalovi Crystal Palace, ovšem nic z toho se nekonalo. Návrat k nezáživné hře bez vyššího počtu šancí měl za následek pouze bezbrankovou remízu, přičemž k protržení skóre měli blíže spíše hosté. Oba celky tak zůstávají blízko sebe na jedenáctém, resp. třináctém místě.

Domácí tým dozajista poznamenala náhlá absence Kierana Tierneyho, jenž stejně jako jeho obranný kolega Pablo Marí vůbec do utkání nezasáhli s ohledem na drobná svalová zranění, která se snadno mohla proměnit v delší dobu mimo trávníky. Spolu s neúčastí Gabriela Martinelliho však "Kanonýrům" scházela na levé straně hřiště obvyklá přímočarost z posledních kol, a tak spolehlivě zatažený defenzivní blok Palace proti soupeřově statickému držení míče bez větších potíží odolával.

Poté, co z hranice šestnáctky neuspěl z ojedinělé šance Pierre-Emerick Aubameyang, se dokonce hosté nadechli k vlastní iniciativě a po zbytek poločasu byli lepším týmem s několika velmi slibnými šancemi. Šest minut před odchodem do kabin však Tomkinsova hlavička skončila pouze na břevně a pár minut nato hezká kombinační akce přinesla další gólovou hlavičku Christiana Bentekeho, kterou pro změnu excelentním zákrokem vyškrábl mimo tři tyče Bernd Leno, jenž si vzápětí poradil i s dorážkou Wilfrieda Zahy a stejně jako ve zmíněném pohárovém duelu s Newcastlem svůj tým výrazně podržel.

Jak bývá u Arsenalu již dobrým zvykem, nejlepší úsek hry z celého zápasu přišel ze strany "Kanonýrů" bezprostředně po změně stran. Ani v tu chvíli se ale domácí k pořádnějšímu ohrožení branky Vicenteho Guaity nedostali a utkání se postupně vrátilo do pomalejších zajetých kolejí z první půle. Spokojen tak nakonec nebude ani jeden z týmů - zatímco Crystal Palace stále čeká na první venkovní ligovou výhru od začátku prosince, Arsenal nepotvrdil roli favorita s dobrou formou a pohrdl možností poskočit opět tabulkou blíže vysněným pohárovým příčkám.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
aramaki

"Obránce Arsenalu Shkodran Mustafi měl údajně odmítnout už tři kluby, které za ním přišly s nabídkou. Jednat se mělo o Fenerbahçe, jeho městského rivala Galatasaray a italský Janov. Německý obránce však prý preferuje setrvání v Londýně do konce smlouvy a poté odchod jinam jako volný hráč." - to je charakter, ešte pol roka brať prachy za tréning v Colney a potom pláchnuť bez akejkoľvek náhrady

Reagovat
efjay

Arteta si ho chce ten půlrok ještě ponechat jako backup, když odešel Saliba na host a odejde i Sokratis.

Reagovat
aramaki

Nemyslím si...Luiz, Gabriel, Holding, Chambers, Mari...s týmto si musí vystačiť na polrok aj bez tragického Mustafiho

Reagovat
efjay

Kdyby nebyli Injury prone tak jo.. Chambers uz nehral hodne dlouho.

Reagovat
aramaki

ine kluby maju 4 stoperov na sezonu a tiez sa musi pocitat aj so zraneniami. Chambers je urcite lepsia volba ako Mustafi, vzdy bol. Momentalne je fit, vysedava na lavicke. Gabriel zaklad, Holding, Mari, Luiz, Chambers podla aktualnej formy..Mustafi mal ist, kym sme za nho mohli nieco dostat + zbavit sa dalsej mrtvej duse, z ktorej nie je ziadny uzitok. Podla tej spravy, na ktoru som odkazoval vyssie to ale bolo rozhodnutie samotneho hraca, ze nechce odist. Uvidime. Snad sa Arsenalu podari sa ho zbavit.

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Tierneyho to nejde AMN je oproti němu příšernej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele