12. kolo
13.12.2020 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Mizérie Arsenalu nekončí, Aubameyangův vlastenec přisoudil výhru Burnley

Ani ve čtvrtém po sobě jdoucím ligovém zápase na Emirates Stadium nedokázal londýnský Arsenal bodovat. Z katastrofálního rozpoložení "Kanonýrů" vytěžilo maximum Burnley, které sice po většinu zápasu tahalo za kratší konec, ovšem s přispěním vyloučení Granita Xhaky a vlastním gólem Piérra-Emericka Aubameyanga odvedl Arsenal velký kus práce za hosty, kteří si tak odváží cenné vítězství 1:0.

Arsenal do zápasu vstupoval z patnácté pozice a s jedinou ligovou výhrou na kontě z posledních sedmi kol, přesto manažer Mikel Arteta provedl v sestavě jen jedinou změnu, kdy zraněného Thomase Parteye nahradil Mohamed Elneny. Tato důvěra ve vlastní hráče však v první půli ovoce nepřinesla, byť domácí měli několik šancí k tomu, aby se ujali vedení. Ve dvanácté minutě však Lacazatte nedokázal zužitkovat Willianovu hlavičku, vzápětí slibnou pozici neproměnil v gólovou střelu ani Bukayo Saka a odražený míč následně kapitán Aubameyang napálil jen do boční sítě. Na opačné straně mohl domácí vzápětí potrestat Wood, avšak poslal svou hlavičku vedle.

Jak bývá v posledních kole u Arsenalu dobrým zvykem, do šestnáctky soupeře létalo vysoké množství centrů, na které ovšem byla defenziva Clarets dobře připravena. Když se pak v ojedinělé šanci ocitl opět Lacazette, napálil míč do dosahu Nicka Popea, jenž svůj tým podržel.

Po změně stran se zdálo, že se domácí přece jen začínají rozbíhat a Popeova branka byla rázem ve větším ohrožení. Postupně v zakončení neuspěli Tierney, Aubameyang, Saka a štěstí "Kanonýrům" nepřinesla ani tečovaná rána Aubameyanga, která skončila těsně vedle. Místo toho Arsenal o nastalou převahu přišel, když Granit Xhaka neudržel nervy na uzdě, v roztržce s Ashleym Westwoodem chytil záložníka Burnley pod krkem a sudí Scott na radu videorozhodčího a po opětovném zhlédnutí celého incidentu upravil svou původní žlutou kartu na kartu červenou.

Arsenal mohl jít následně dokonce do devíti, když si další ruku v obličeji soupeře neodpustil i Mohamed Elneny, avšak egyptskému záložníkovi incident v souboji s Jamesem Tarkowskim prošel jen za žluté napomenutí. Přesto domácí neměli pražádný důvod k radosti, neboť vzápětí inkasovali, když Aubameyang nešťastně tečoval hlavou rohový kop Burnley do vlastní sítě. Artetova družina se pak sice snažila o vyrovnání i v oslabení, ale Sakovu střelu tečoval nad břevno Tarkowski, a tak Arsenal zůstává na patnáctém místě pouhých pět bodů od sestupového pásma.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Reagovat
Ociš

Auba se konečně prosadil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele