38. kolo
23.05.2021 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolas Pépé (© AFP)

Arsenal si evropské poháry nezahraje

Fotbalisté Arsenalu porazili ve 38. kole Premier League Brighton 2:0, ale v tabulce končí díky výhře Tottenhamu nad Leicesterem až na osmém místě. V příštím ročníku tak Kanonýři budou hrát jen domácí soutěže. Seagulls skončili šestnáctí.

V šesté minutě se za šestnáctkou nacházel Thomas Partey, jehož pravačka zamířila asi metr vedle pravé tyče. Po výkopu se míče chopil opět Arsenal a se zakončením neváhal ani Granit Xhaka. Jenomže Robert Sánchez byl na správném místě a spolehlivě zasáhl.

Po půl hodině hry Arsenal rozehrál už několikátý rohový kop a centr mířil na malé vápno, kde si míč zpracoval Rob Holding, jenž se štěstím dostal míč za brankovou čáru. Avšak praporek pomezního rozhodčího letěl vzhůru a byl odpískán ofsajd.

Po chvilce poprvé zahrozil také Brighton. V šestnáctce se už nacházel Jakub Moder, který se snažil o technický pokus, ale střelu zastavil Rob Holding. Následně z velké dálky pálil ještě Lewis Dunk, jehož snažení bylo velmi nepřesné a mířilo nad bránu.

Arsenal byl velmi blízko vedení těsně před přestávkou. Centr z pravé strany mířil na zadní tyčku, kde se pohyboval Gabriel, jehož nadýchaná hlavička skončila na břevnu.

Po pauze Granit Xhaka přihrál na pravou stranu, kde se nacházel Calum Chambers, jenž viděl v šestnáctce volného spoluhráče. Nicolas Pépé využil zaváhání Lewise Dunka a propálil bránícího soupeře i s brankářem Robertem Sánchezem.

Druhou branku přidal domácí celek v 60. minutě. Martin Ödegaard prostrčil míč na pravou stranu šestnáctky, kde se znovu nacházel Nicolas Pépé. Proti němu nevystartoval Lewis Dunk, a tak křídelní hráč Arsenalu zamířil po zemi do vzdálenějšího spodního rohu branky.

Poslední šanci duelu měl znovu Arsenal. Krásnou přihrávku dal na hranici šestnáctky Granit Xhaka a míč si do pohybu zpracoval Thomas Partey, jemuž však dnes nebylo přáno. Jeho pokus z otočky totiž zamířil do břevna, na tuto střelu byl Robert Sánchez krátký.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Messi the Genius"10"

Překvapuje ten Arsenal jeste nekoho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Messi the Genius"10"

Reagovat
Pharrell

No

Reagovat
Messi the Genius"10"

tak Arsenal uz nestaci ani na Evropskou ligu.... co bys chtel, kdyz se neumistil ani do Konferenční... to je fakt ostuda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele