8. kolo
08.11.2020 20:15 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Arsenal proti výtečné Aston Ville utrpěl třígólový debakl

Ofenzivní trápení Arsenalu nebere konce a v případě utkání s Aston Villou se navíc k nemohoucnosti londýnského celku přidala i selhání v defenzivě. Výsledkem je tak překvapivé, ovšem plně zasloužené vítězství Villans v jednoznačném poměru 3:0, které pro domácího manažera Mikela Artetu znamená nesnadné zpytování svědomí a herního plánu v následující reprezentační přestávce.

Dominance hostujícího celku na Emirates Stadium byla patrná doslova od první minuty. Od úvodního výkopu totiž skutečně neuběhlo ani šedesát vteřin, kdy se po Grealishově přihrávce zjevil v pokutovém území John McGinn a suverénně napálil míč do horního růžku. Radost hostí však následně zhatil videorozhodčí, který odhalil ofsajdové postavení Rosse Barkleyho, jenž stál před brankářem Lenem, a přestože byla McGinnova rána zdánlivě nepolapitelná, rozhodl hlavní sudí Atkinson, že tuto trefu neuzná.

Ani takřka čtyřminutové zastavení hry vinou nefunkčního postranního monitoru se špatným koncem však s hosty nijak nezamávalo a po dvaceti minutách se přece jen ujali vedení. Villans se vším všudy využili příliš pasivního bránění soupeře a po Targettově stříleném centru si míč pod tlakem Trézégueta srazil do sítě Bukayo Saka.

Teprve inkasovaný gól domácí probral k aktivitě a záhy mohlo být skutečně srovnáno. Stejně jako v předešlém zápase s Leicesterem však Alexandre Lacazette nedokázal výtečnou střeleckou příležitost náležitě zakončit a Tierneyho centr poslal zblízka hlavou příliš vysoko. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení hostí.

Kdo po změně stran očekával větší převahu favorizovaného Arsenalu, musel být notně zklamán, až šokován. Soustavně blíže druhému gólu utkání totiž měli hosté, kteří nejenže hráče v červených dresech vůbec k ohrožení Emiliana Martíneze nepouštěli, ale sami si vytvářeli řadu nebezpečných příležitostí. K trápení Arsenalu jistě přispělo i zranění Thomase Parteye, které jen umocnilo dominanci záložní řady Villans v čele s dvojicí Barkley - Grealish, jimž zdatně sekundovali i McGinn s Douglasem Luizem.

Když už se zdálo, že nasazení Nicolase Pépého s Eddiem Nketiahem oživí skomírající ofenzivu domácích, povedlo se Aston Ville udeřit hned dvakrát v rychlém sledu za sebou a o utkání rozhodnout bez zbytečné nervozity v závěrečných minutách. O oba pojišťovací zásahy se postaral Ollie Watkins, jemuž příkladně připravili výtečné příležitosti Barkley s Grealishem a někdejší útočník Brentfordu jimi ani v jednom případě nepohrdl.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
Ranoth

dost vysoky kurz na arsenal

Reagovat
Ranoth

uz chapem preco

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 mozno 2:1 dufam...

Reagovat
Petr Keš

Doufám že před menší pauzou zůstaneme v euforii. 2:1 by stačilo

Reagovat
Muza

Ostudny vykon Arsenalu. Když jsem sledoval zápas, tak jsem měl dojem z hráčů Arsenalu, že ani nechtějí hrát, natož vyhrát. Nepochopil jsem střídání Parteyho, od té doby šla hra Arsenalu do prdele úplně. Byla to katastrofa ve všech aspektech hry. Připomnělo mi to nedávné zápasy pod Emerym. Mam dojem, že si budem muset zvyknout na to ze Arsenal bude někde uprostřed tabulky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele