28. kolo
29.02.2020 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

West Ham United konečně zvítězil, doma si poradil se Sotonem

Premiéra Jarroda Bowena v základní sestavě přinesla West Hamu United okamžitý úspěch v podobě vítězství nad Southamptonem a úspěšnému úniku ze sestupových příček. Právě na Bowenovu úvodní trefu ještě dokázal zareagovat srovnáním Michael Obafemi, ale forvardi Michail Antonio se Sebastianem Hallerem strhli svými góly vedení zpět na stranu domácích a zařídili tak výhru 3:1.

Saints, kteří se vyznačují lepšími výkony na hřištích soupeřů než na vlastním stadionu, tentokráte své pověsti nedostáli a nedokázali se dravosti West Hamu vyrovnat. Přispěla k tomu možná i absence Dannyho Ingse v základní sestavě, neboť nejlepší střelec Southamptonu se celý týden potýkal se zdravotními potížemi a ani jeho nasazení v druhé půli za nepříznivého stavu již k obratu nepomohlo. Zatímco West Ham se díky tříbodovému zisku posunul na šestnácté místo, hosté spadli na třináctou příčku a jejich náskok na sobotního soupeře se ztenčil na sedm bodů.

Hammers i při neúčasti zraněného Tomáše Součka pokračovali ve zlepšených výkonech z posledních týdnů a do zápasu nastoupili zhurta. V třinácté minutě ještě obrana Saints na poslední chvíli znemožnila Bowenovi otevřít skóre, ale o chvíli později už zimní posila z Hullu přece jen udeřila. Bowenův povedený náběh podpořil neméně kvalitní přihrávkou Pablo Fornals a Alex McCarthy neměl šanci proti přesně umístěné střele zasáhnout.

Rozjetí domácí málem svůj náskok navýšili hned o pár minut později, kdyby Sebastian Haller neposlal svou hlavičku z bezprostřední blízkosti přímo do McCarthyho. Místo toho tak zničehonic padl gól na opačné straně. Rychlý brejk Southamptonu po pravé straně podpořil James Ward-Prowse a ideálním pasem našel volného Obafemiho, jenž chladnokrevně poslal míč vstříc hornímu růžku branky.

Ani překvapivé vyrovnání proti proudu hry však s hráči West Hamu nezamávalo, a ještě do přestávky si "Kladiváři" vzali vedení zpět. Zdánlivě neškodný oblouček Antonia do pokutového území však McCarthy ve vzdušném souboji s Hallerem nedokázal zpacifikovat a francouzský útočník toho pohotově využil gólovým zakončením ve skluzu i z ostrého úhlu. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1.

Bezprostředně po změně stran měli navrch hosté a Shane Long mohl dokonce po zaváhání Cresswella srovnat, ale místo toho byl záhy náskok West Hamu dvojnásobný po přímočaré akci z výkopu od vlastní branky. Haller opět potvrdil své fyzické kvality a posunul míč hlavou pro Fornalse, který jemným pasem vyšachoval i zbývající bránící hráče soupeře, a Michail Antonio tváří v tvář McCarthymu nezaváhal.

Domácí mohli v závěru odevzdané hráče Saints potupit i čtvrtým zásahem, když se po takřka exhibiční kolmici Hallera ocitl Antonio v dalším samostatném úniku, ale tentokráte si na McCarthyho nepřišel. Oproti zápasu s Brightonem, v němž West Ham přišel o dvoubrankové vedení, si tak tentokráte příznivci Hammers mohli užít poklidné dohrání zápasu a teprve počtvrté doma slavit ligový triumf svého týmu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli nebude hrát Bowen od začátku, tak je Moyes zralej na PSYCHIATRA!!! Výhra 3:1 COYI⚒️⚒️⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

2:0 COYI!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Klasická záchranářská infarktovka, přestože jsme vedli o dva góly. Teď už nás ale může zajímat jen zisk bodů. Docela mi sedla poněkud překvapivá sestava, pohled na hřiště z lavičky dost často hvězdám pomůže. Ngakia nezklamal a Bowen si opět řekl o základ. Je dobrý, že pořád choděj diváci i na ten nemožnej stadion. Snad jsme se po posledních výkonech trochu nadechli. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele