8. kolo
05.10.2019 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace porazil West Ham a ukončil jeho sérii bez porážky

Na čísle šest se zastavila série neporazitelnosti hráčů West Hamu v Premier League. Nad jejich síly byl Crystal Palace, který sice prohrával, ale průběh utkání dokázal zvrátit.

Londýnské derby mezi West Hamem a Crystal Palace nabídlo duel týmů, které mohou být s úvodem sezóny spokojeny se svým postavením v tabulce a vítěze zápasu by čekal postup až na příčky zajišťující Ligu mistrů.

Začátek zápasu byl velice opatrný a diváci na Olympijském stadionu se první výraznější šance dočkali až ve 29. minutě, kdy Noble krásnou přihrávkou uvolnil Yarmolenka a ukrajinský záložník naservíroval míč Hallerovi přesně do malého vápna. Domácího útočník ale v jasné šanci trefil pouze připraveného Guaitu.

Velkou šanci dokázali spálit v prvním poločase i hosté. Zaha v 36. minutě začaroval a elegantně se zbavil obránce, Schlupp však jeho přihrávku nezpracoval dobře a zahodil jasnou tutovku. Ve 42. minutě se proti McCarthyho střele zase musel vytáhnout brankář Jimenez.

Do druhé půle vstoupil lépe West Ham. Lanziniho přetažený centr ze standardní situace vracel do ohně Haller a Ogbonna spálenou šancí ukázal, že jeho místo je spíše v obraně. V 53. minutě už se o zakončení postaral útočník a byla z toho gólová radost pro domácí. Fredericks poslal do pokutového území přízemní centr, Haller se uvolnil a i s trochou štěstí otevřel skóre zápasu.

Vstřelená branka Hammers uklidnila až příliš a navrch začali mít hosté. V 61. minutě nastřelil Kouyate v pokutovém území ruku Rice a sudí Oliver nařídil penaltu. K její exekuci se postavil van Aanholt a poslal míč na opačnou stranu, než kterou si vybral Jimenez.

Po vyrovnání se hra opět uklidnila a ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by ho stála alespoň remízu. V 87. minutě ale udeřil Crystal Palace. Townsend našel svým centrem hlavu Kellyho, který nezpanikařil přiklepl míč zcela volnému Ayewovi, jehož zakončení bylo přesné. Gól sice prvně kvůli odmávanému ofsajdu neplatil, ale po přezkoumání situace videorozhodčím byl uznán.

Překvapený West Ham už se na reakci nezmohl a podruhé v ligové sezóně prohrál. Crystal Palace výhra v londýnském derby vyšvihla na čtvrté místo a jedná se o jeho nejlepší start do soutěže od roku 2015.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
OnlyWHU

Už jsem zase zpátky a beru i 2:1. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by i 1:0.Hlavne 3body .COYI

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
duloig

2:1 COYI !!!!

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Yarmo to dneska rozjede

Reagovat
OnlyWHU

Zápas blbec. Po sérii neproměněnejch šancí nás povzbudil vedoucí gól. Pak ale přišla hloupá penalta a najednou nám zmizela ve hře dopředu šťáva. Trochu mě mrzí, že jsme nenalezli víc sil do závěru, kdy jsme dostali gól asi po ofsajdu. Je to škoda, mohli jsme být hodně nahoře. Musíme to urvat v příštím kole. COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No ofsajd to bohužel nebyl. Myslím, že Diop tam měl vystrcenou nohu a ta rozhodla. Kazdop. prohrát doma s Palácem je na hovno COYI

Reagovat
kolouch

Ztracené tři body. K tomuhle zápasu jsme měli přistoupit úplně jinak. Dopředu to bylo naprosto bez pohybu, bez nápadu. Prohráli jsme zaslouženě, o ofsajdu nemůže být řeč. Haller dal gól, ale co ten jeho pohyb? Neudělá krok navíc. Soupeř běží dva metry od něj a Haller má problém k němu popoběhnout. Očividně je v nějakém útlumu, protože jiné alternativy do útoku nemáme. Ajeti je zatím nulový, v tomhle jsme přestupové okno naprosto prokaučovali. A taky na postu brankáře. Pokud vezmeme dva zadarmo a všem třem golmanům je dohromady přes sto let, tak se dají čekat problémy.

Reagovat
Ted

Vést se mělo už o poločase - po obrovských šancích Hallera, Andersona a Lanziniho.

S Hallerem nesouhlasím, je to přesně hráč, kterého jsme potřebovali a stále jej považuji za skvělý nákup. Tvrzení o Ajetim, že je nulový, mi přijde úsměvné s přihlédnutím na to, že letos v lize ještě nehrál

Každopádně včera to nebyl ideální zápas z pohledu všech tří středních záložníků.

Jinak za mě MOTM, o parník přede všemi, Ryan Fredericks, zápas od zápasu lepší a lepší...

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Ryan jednoznačně největší výkonnostní skok v týmu, jen mi u něj zatím ještě chybí lepší ta finální část, ale to příjde, prostě si tu PL musel oťukat minulý rok, s Yarmolem tam tvoří velmi dobrou dvojici .Rýže k tomu asi netřeba nic říkat, ten jeho přehled ve 20ti letech je neskutečný, holt včera si tu smůlu snad vybral alespoň na rok. Ještě bych letos vyzdvihnul Ogbonhu, na to, že byl v létě na odchodu, hraje výborně. Na Ajetiho se těším, až dostane příležitost, zatím hrál jen v poháru a jestli nekecám, tak mu Pelle nedal zatím v PL ani čuchnout

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele