32. kolo
01.07.2020 21:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Součkův premiérový gól pomohl West Hamu k výhře nad Chelsea

West Ham potvrdil, že na svého městského rivala v posledních letech poměrně dobře umí, vždyť v minulých pěti případech s ním prohrál jen jednou. A na šestý pokus ho porazil. Podobně jako na podzim Chelsea skolil znovu o jednu branku. Na výhře Kladivářů se přitom podílel i premiérovým gólem v Premier League český reprezentant Tomáš Souček.

The Blues vstupovali do tohoto souboje v roli jednoznačného favorita. Přece jenom vykazovali daleko lepší formu než jejich protivník, jenž napříč všemi soutěžemi vyhrál jen jednou z dvanácti utkání. Jenže tentokráte měli svěřenci kouče Franka Lamparda potíže v obraně. A přišli tak o svou sérii pěti vítězství v řadě, včetně dvou klání FA Cupu.

V 11. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre hostující forvard Willian, jenž si seběhl z levé strany blíže do středu, narovnal si míč na svou pravačku, nicméně brankář Fabiaňski se nenechal nachytat na švestkách. O dvě minuty později se naopak podařilo dostat se do dobré střelecké příležitosti taktéž West Hamu, ovšem Antonio neseřídil svá mířidla přesně.

Po dvaceti minutách hry měl vstřelenou branku na kopačce Pulisic, který i přes drobné zdravotní komplikace nakonec nastoupil od začátku. Abraham mu balón chytře přenechal, Američan tedy mohl nebezpečně vypálit, jenže jeho pokus skončil těsně mimo. Ve 34. minutě udeřil West Ham. A poprvé si vzal slovo Souček, jemuž se podařilo rozvlnit síť.

Bowen rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, kde se nejlépe ve skrumáži zorientoval Souček, a ten z blízkosti překonal gólmana Kepu. Do celé situace se však vložil VAR, jenž nakonec rozhodl o neregulérnosti tohoto přesného zásahu, neboť v době zakončení ležící spoluhráč Antonio, nacházející se v nedovoleném postavení, údajně ovlivnil Kepu.

Tohle nebyl bezpochyby povzbuzující moment pro The Irons. A určitě jim veselo nebylo ani ve 42. minutě, kdy ve vlastním pokutovém území fauloval Diop pronikajícího Pulisice, kopala se penalta, a tu hravě proměnil Willian. West Ham se ale ještě do přestávky nevzdal možnosti vyrovnání a udělal moc dobře. V nastavení se už dle pravidel prosadil právě Souček.

Opět českému záložníkovi dopomohl rohový kop Bowena, na zadní tyčce předskočil obránce Azpilicuetu, pro něhož bitvy o merunu ve vzduchu nejsou silnou stránkou, a následná hlavička skončila za brankovou čárou. V 51. minutě domácí otočili vedení ve svůj prospěch, po přihrávce zprava od Bowena skóroval z vyložené pozice pohotově Antonio.

Chelsea osmnáct minut před koncem základní hrací doby odpověděla na nepříznivý stav, Willian totiž rozehrál přímý volný kop mistrně a překonal marně se natahujícího Fabiaňského. Avšak mužstvo manažera Davida Moyese nakonec vyhrálo londýnské derby poté, co zužitkovalo rychlý brejk, který po nahrávce Antonia zakončil úspěšně Jarmolenko.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
duloig

Reagovat
syraLFC

Reagovat
OnlyWHU

2:1 COYI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
duloig

1:0 C O Y I !!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Tak konečně! Po výborným zápase zasloužená odměna. Budou to zlatý body? Kéž by nás to zklidnilo a nakoplo k dalším podobným výkonům. Jdu do baru slavit! Dnes: Hoši děkujuuuuuu!!! COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Jo, málem bych zapomněl! SUK! Gratulace! Hrál fakt dobře! A zasloužená satisfakce za ten minulej zápas. Jen tak dál!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele