15. kolo
04.12.2019 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Southampton obstál v dalším boji o záchranu a porazil Norwich 2:1

Stačily čtyři dny a nálada v Southamptonu je rázem výrazně lepší. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla totiž v rychlém sledu za sebou zvládli oba klíčové souboje s přímými konkurenty v boji o záchranu a po výhře nad Watfordem si nyní doma poradili i s Norwichem. Výhru 2:1 zařídili Saints Danny Ings a Ryan Bertrand, kteří se oba prosadili již v první půli, a přestože hosté zlepšeným výkonem a snížením skrze Pukkiho zápas ještě pořádně zdramatizovali, na srovnání již nedosáhli.

Southamptonu se tak díky zisku sedmi bodů z posledních tří kol podařilo po drahné době vyskočit ze sestupových vod na sedmnácté místo před trápící se Everton, zatímco Norwich se čtyřbodovým odstupem za svým středečním soupeřem zůstává předposlední.

Oba týmy do zápasu vstoupily docela opatrně, ovšem diváci si na gól museli i tak počkat jen do dvaadvacáté minuty. Přímý kop Jamese Warda-Prowse našel přesně hlavu Dannyho Ingse, jenž potvrdil špičkovou střeleckou formu a skóroval již ve čtvrtém po sobě jdoucím zápase.

Saints byli v tu chvíli na koni: deset minut nato mohl přidat druhý zásah Moussa Djenepo, jenž těsně přestřelil, a v 43. minutě již navýšení náskoku skutečně přišlo. U zrodu gólové akce byl znovu Ward-Prowse, jehož rohový kop přizvednul Shane Long přesně k domácímu kapitánovi Ryanu Betrandovi, jehož na zadní tyči čekala snadná práce v podobě uklizení míče do sítě. Na samém sklonku první půle dokonce Hojbjergova rána s pomocí teče Zimmermana mohla znamenat poločasový výsledek 3:0, avšak Tim Krul vytáhl excelentní zákrok a vytlačil míč nad břevno.

Doposud zakřiknutí hosté se po změně stran nadechli k výrazně lepšímu výkonu a měli snížení na dosah sotva pár vteřin po restartu hry, kdy Alex McCarthy s vypětím všech sil zneškodnil dalekonosný pokus Teemua Pukkiho. Když se vzápětí na druhé straně neujal ani povedený volej aktivního Ingse, povedlo se hostům přece jen skóre zkorigovat. V 65. minutě střídající Alex Tettey vybídl Pukkiho parádní kolmicí do úniku, který finský forvard zakončil tvrdou ranou mimo McCarthyho dosah.

Atmosféra na stadionu St. Mary’s rázem řádně zhoustla a hosté v závěrečné dvacetiminutovce hned několikrát sahali po vyrovnání. Emiliano Buendía poslal svou hlavičku jen těsně vedle a krajní bek Sam Byram zahodil hned dvě slibné možnosti, když jeho ránu nejprve zablokovala soupeřova obrana a poté odražený míč poslal příliš vysoko.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Seydou Doumbia

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele