35. kolo
11.07.2020 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea selhala v Sheffieldu a komplikuje si tak boj o Ligu mistrů

Sheffield United pokračuje ve svém snovém tažení nováčkovskou sezónou a stále zůstává ve hře o vytouženou Ligu mistrů, což by byl pro svěřence trenéra Chrise Wildera obrovský úspěch. Domácí na vlastním stadionu v poslední době válí, kromě výhry nad Wolverhamptonem (1:0) přehráli také Tottenham (3:1) a nyní si smlsli na jiném londýnském gigantovi Chelsea, kterou senzačně porazili v poměru 3:0.

Díky tomu se prozatím vyhoupli na šestou pozici se čtyřiapadesáti body a za čtvrtou příčkou zaostávají o čtyři body. The Blues si naopak v závěru sezóny výrazně ztěžují situaci. V tuto chvíli jsou třetí se šedesáti body, ale po dohrávkách 35. kola je může přeskočit Leicester i Manchester United. Sheffieldu skvěle vyšel první poločas sobotního duelu, když skóroval hned dvakrát a po změně stran definitivně poslal soupeře na kolena třetím zásahem.

Hned první vážnější příležitost krátce po čtvrthodině hry skončila gólem v síti Chelsea. Po centru z pravého křídla od Baldocka se z voleje opřel do balónu Oliver McBurnie a gólman Kepa ho na poslední chvíli vyrazil jednoruč před sebe. Tam číhal zcela osamocený David McGoldrick a zblízka snadno skóroval. Blades překvapivě zvýšili svůj náskok ve 33. minutě, přesnou mušku měl čtyřiadvacetiletý skotský útočník McBurnie.

Ten v tomto ročníku Premier League zaznamenal již svou šestou ligovou trefu, když se po parádním pasu Stevense odpoutal od svého bránícího protihráče a pak ze sedmi metrů zakončil hlavou přímo k bližší konstrukci, Kepa zůstal jen bezmocně stát před brankovou čarou. Hosté mohli snížit ve 44. minutě, to totiž James napřáhl z hranice pokutového území a gólman Henderson si s jeho jedovatou bombou dokázal výtečně poradit.

Po změně stran domácí skvěle bránili a soupeře k ničemu nepouštěli, Chelsea mohla vykřesat naději na bodový zisk až dvacet minut před závěrečným hvizdem. Po rohovém kopu se ocitl v solidní pozici Abraham, avšak svůj pokus usměrnil o kousek vedle pravé tyče. Outsider stvrdil svůj úspěch v 77. minutě. Z pravé strany přihrával pod sebe střídající Mousset, bránící Rüdiger nešťastně sklepl míč pro McGoldricka a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.

Vzápětí chtěl odpovědět na druhou McGoldrickovu trefu Giroud, ale s jeho střelou doprostřed branky neměl Henderson větší potíže. Ve zbývajícím průběhu mohli být hosté rádi, že domů neodjížděli s ještě větším výpraskem, neboť Mousset mířil o decimetry vedle levé konstrukce a v nastavení poslal balón příliš vysoko Stevens.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
frederik

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelný !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele