35. kolo
11.07.2020 13:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Norwich selhal s West Hamem, po čtyřech gólech Antonia definitivně sestoupil

Norwich se stal po sedmé ligové porážce v řadě prvním sestupujícím celkem z Premier League. Doma jednoznačně nestačil na West Ham, který naopak své šance na záchranu zásadním způsobem navýšil, poněvadž vůbec neuhlídal klíčového muže tohoto zápasu. Anglický forvard Michail Antonio zaznamenal všechny čtyři přesné zásahy.

Domácí živili už jen malou naději na to, že by se v nejvyšší anglické soutěži udrželi. Potřebovali přitom k vylepšení svého manévrovacího prostoru bezpodmínečně zvítězit. K tomuto cíli ale měli opravdu daleko. A vlastně jen potvrdili, že po koronavirové přestávce nenašli optimální pohodu k tomu, aby se nastartovali k nějakému velkému obratu.

Hosté svého soka, který mnohdy působil zcela odevzdaně, přetlačili na plné čáře, přičemž celých devadesát minut znovu odehrál i český reprezentant Tomáš Souček. Vyprodukovali více střel na bránu, podnikali daleko častěji nebezpečné výpady směrem dopředu, přitom v obranné činnosti v žádném případě nezaostali. A ve finále udrželi také čisté konto.

Londýnský klub byl po úspěchu hladovější už od úvodních minut. Souček, jenž po pauze způsobené pandemií odehrál stoprocentní porci minut, nevypadal ani náhodou unaveně, ve 3. minutě zakončoval z velmi dobré pozice, jenže kýžený a chtěný prostor brány minul. O pět minut později zase neseřídil svoje mířidla správně a namířil míč zase do zámezí.

V 11. minutě se již však Kladiváři přece ujali vedení. Bowen rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky, kde Diop balón sklepl hlavou pro Antonia, a ten z blízkosti pohotově zacílil. Norwich se snažil sice na pro něj negativní stav nějakým způsobem odpovědět, jenomže Pukki, Hernández nebo Vrančič z přímého kopu poslali merunu pouze vedle brány.

Ve 38. minutě se opětovně ozval Souček, nicméně až v ve 41. minutě již napřímo ohrozil brankáře Krula, ten si však s jeho pokusem poradil. Podruhé ale přece kapituloval v nastavení prvního poločasu, to když se Noble ujal exekuce standardní situace, poslal pas na hranici brankového území, odkud nedůsledně bráněný Antonio hlavou umně udeřil k tyči.

Ve druhé půli stačilo West Hamu pouze hlídat pohodlný náskok, jeho sok se totiž na žádný odpor nezmohl, nakonec se ovšem The Hammers podařilo svůj gólový účet navíc dvakrát dobít. Norwichi bylo o dost hůře v 54. minutě, neboť Antonio vyzrál na jakousi ofsajdovou past, řítil se sám na Krula, a ačkoli ho napoprvé nepřekonal, z bleskové dorážky už ano.

Zdecimovaní domácí inkasovali zhruba čtvrthodinu před koncem ještě jednou. Noble na pravé straně uvolnil jemným obloučkem do běhu Frederickse, toho trestuhodně neubránil Rupp, a tak hostující pravý obránce měl dostatek času na to, aby si rozmyslel, komu přihrát, našel u bližší tyčky sbíhajícího si Antonia, jenž pak po dovršení hattricku skóroval i počtvrté.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska asi nejdulezitejsi zapas sezony.Kdyz vyhrajem,tak si troufam rict,ze jsme na 99%zachraneny 0:2 COYI

Reagovat
duloig

C O Y I

Reagovat
OnlyWHU

BODY!!!! COYI!!!!!

Reagovat
OnlyWHU

ANTONIO! Zblízka, zdálky, po průniku, hlavou. Rázem máme nejlepšího střelce! COYI!!!!

Reagovat
OnlyWHU

Živá voda pro nás s odevzdaným soupeřem, kterej ale před tím málokdy prohrál víc než o gól. Exhibice našeho nejlepšího hráče Antonia je fakt balzám. Hráli jsme dobře, cílevědomě. Teď týden pauza a potom dva domácí zápasy o jistotu s možností bonusu na MU. Je to fakt škaredý, ale "nebudu držet palce" :-) naší konkurenci ze spodku. To by nám třeba mohlo pomoci taky. Už aby bylo po všem! COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele