12. kolo
08.11.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Watford se v Norwichi dočkal první výhry a už není poslední

V součtu se závěrem loňské sezony čekal Watford na vítězství v Premier League od 20. dubna celých šestnáct zápasů a nyní se konečně dočkal. V přímém boji o záchranu se Hornets podařilo ovládnout venkovní duel s Norwichem, a to především díky skvělým nástupům do obou poločasů, které pokaždé potvrdili vstřeleným gólem.

Watfordští se tak díky premiérovému tříbodovému zisku odlepili ze dna tabulky, kam odsunuli právě svého pátečního soupeře. Hlavní zásluhu má na vydařeném večeru španělský forvard Gerard Deulofeu, jenž první gól dal a na druhý Andrému Grayovi přihrál. Domácí sice měli celou řadu vlastních příležitostí a necelou půlhodinu měli i převahu jednoho muže v poli kvůli vyloučení Christiana Kabaseleho, ovšem i tak nedokázali Bena Fostera ani jednou překonat.

Oba týmy se v posledních týdnech výrazně střelecky trápily a o to překvapivější bylo, že průlom skóre nastal již po 76 vteřinách hry. Deulofeu kousek za polovinou hřiště dokázal obrat o míč Emiliana Buendíu a okamžitě si to namířil střemhlav do šestnáctky prosvištěl okolo zkoprnělé obrany Canaries a přízemní ranou k tyči prostřelil i Tima Krula. Za chvíli mohlo být pro domácí ještě hůře, kdyby aktivní Deulofeu zakončil lépe pobídku Willa Hughese. Na druhé straně měl šanci srovnat Teemu Pukki díky Fosterově nepovedenému vyběhnutí, ovšem anglického gólmana stihl obranným blokem zastoupit Kabasele.

Ani po změně stran se hráči Norwiche nepoučili a opětovně brzy inkasovali. Ve 52. minutě se Deulofeuovi nadvakrát podařilo procpat zleva míč do šestnáctky, kde našel nabíhajícího Andrého Graye, a útočník Watfordu šikovnou patičkou s přispěním jemné teče bránícího Lewise usměrnil míč přesně k tyči. Domácí obránce málem tento nešťastný moment umazal kontaktním gólem, ale Foster vytáhl kvalitní zákrok.

Závěr utkání ještě zdramatizovalo vyloučení Kabaseleho za zbytečné postrčení Josipa Drmiće, které belgickému obránci vyneslo druhou žlutou kartu. S výjimkou slibné rány McLeana, již Foster vytěsnil nad břevno, však Canaries nedokázali nabytou početní převahu využít a málem naopak inkasovali do třetice, když se v úniku ocitl Gray, avšak v zakončení obloučkem přestřelil.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele