37. kolo
18.07.2020 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Burnley splnilo v Norwichi úlohu favorita a stále má naději na Evropskou ligu

Hráči Burnley potvrdili skvělou formu na půdě sestupujícího Norwiche a díky tomu se ještě udrželi ve hře o pohárové příčky. Prozatím se posunuli na devátou pozici se čtyřiapadesáti body a za sedmým Tottenhamem zaostávají o jediný bod. Domácí naopak ukázali svou obrovskou frustraci, jelikož v první půli obdrželi hned dvě červené karty a toto utkání tak dlouho dohrávali v devíti, v lize celkově prohráli podeváté v řadě.

Domácí v úvodu zápasu nepůsobili odevzdaným dojmem a se svým favorizovaným rivalem drželi krok, po necelých dvaceti minutách se dokonce mohli dostat do vedení. Po rohovém kopu z levé strany se zjevil před hranicí brankového území Godfrey a prudce hlavičkoval s pomocí země, ovšem fantastický brankář Pope reflexivně vyrazil balón svou pravou rukou na brankové čáře. "Kanárci" si výrazně zkomplikovali situaci asi deset minut před přestávkou.

Emiliano Buendía totiž naprosto nesmyslně udeřil Westwooda loktem do krku a rozhodčí Friend mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Ve 42. minutě byli hosté blízko ke skórování, když se k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů postavil McNeil a po teči bránící zdi výtečně zasáhl gólman Krul, který jednoruč odvrátil míč nad svou branku. Ve třetí minutě nastavení to s Norwichem vypadalo ještě hůře.

Tentokráte to přehnal s důrazem Josip Drmić, po ztrátě balónu surově atakoval Pieterse a Friend ho bez váhání vyloučil. Za další dvě minuty Burnley otevřelo gólový účet tohoto sobotního klání, poprvé po dlouhém zranění skóroval Chris Wood. Reprezentační útočník Nového Zélandu po pasu od Gudmundssona vystřihl úchvatné nůžky a ze sedmi metrů zamířil do levého spodního rohu, Krul míči v cestě do sítě již zabránit nedokázal.

Burnley po výměně stran kontrolovalo proti dvojnásobně oslabenému soupeři průběh hry a několikrát mohlo navýšit svůj náskok. Krul nejprve úžasně zasáhl proti Rodriguezovi, poté byl na poslední chvíli zablokován Pieters. Svěřenci manažera Seana Dyche se přeci jen uklidnili v 80. minutě, kdy si pas Pieterse z levého křídla smolně srazil do vlastní branky vracející se Ben Godfrey. V 90. minutě se mohl zapsat do listiny střelců český krajánek Matěj Vydra, jenž přišel na trávník o jedenáct minut dříve, ale přízemní ranou na Krula nevyzrál.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele