8. kolo
05.10.2019 16:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Aston Villa nadělila Norwichi bůra a připisuje si první venkovní vítězství

Pompézně pojali první venkovní tříbodový zisk hráči Aston Villy, kteří smetli Norwich na jejich hřišti 5:1 a odskočili ze sestupových příček. Do těch naopak po tomto zápase klesl Norwich.

Začátek utkání byl od obou celků opatrný, ale hosté projevovali větší ofenzivní snahy. Ve 14. minutě kapitán Norwiche Godfrey podskočil El-Ghaziho centr, který si tak zpracoval Wesley a překonal brankáře McGoverna.

Po půlhodině hry opět úřadoval brazilský útočník v dresu Villans. Hourihane zpracoval v pokutovém území prudkou přihrávku potáhl míč k brankové čáře a naservíroval jej zcela nehlídanému Wesleymu do malého vápna a mladý forvard se trefil podruhé.

Velkou šanci na hattrick dostal Wesley v 39. minutě, kdy byl v pokutovém území faulován kapitán Grealish a k exekuci penalty se postavil právě dvaadvacetiletý útočník. Wesley ovšem penaltu nekopl dobře a McGovern jeho střelu zlikvidoval.

Po změně stran pokračovaly oba celky v nastaveném trendu z prvního poločasu. Norwich lacině ztratil míč ve středu hřiště a ujal se ho Grealish, který ho zatáhl až k pokutovému území, narazil si s El-Ghazim a přesnou střelou nedal severoirskému brankáři šanci.

Ani třetí gól nezabrzdil ofenzivní choutky hostů, a ti v 61. minutě udeřili počtvrté. Buendíu obral před velkým vápnem o míč napadající Targett, který přenechal míč Hourihanemu a irský záložník přesnou střelou opět rozvlnil síť domácích.

Norwich nadále zbytečně ztrácel míč při rozehrávce a hosté to dokonale trestali. V 83. minutě se po další ztrátě domácích dostal k míči Douglas Luiz a krásnou technickou střelou zpoza šestnáctky vymetl šibenici, čímž pouze podtrhl výborný výkon Brazilců v zápase.

Až příliš bohorovní byli na konci zápasu hráči Villans a špatnou rozehrávku mezi Heatonem a Mingsem potrestal snadným gólem střídající Drmić, který kosmeticky upravil skóre na finálních 1:5.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele