14. kolo
01.12.2019 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Aubameyang zachránil Arsenalu alespoň bod

Freddiemu Ljungbergovi nevyšel debut v roli manažera Arsenalu podle představ. Na půdě o záchranu bojujícího Norwiche jeho svěřenci po gólech Pukkiho a Cantwella dvakrát prohrávali, pokaždé dokázal alespoň srovnat Aubameyang.

Už po pěti minutách se přitom Gunners mohli dostat do vedení. Aubameyang posunul míč na Lacazetta, jehož ránu skvěle vychytal Krul. Další příležitost přišla po dvaceti minutách, kdy si na Özilův rohový kop naskočil Chambers a poslal jej na vzdálenější tyč. Znovu ale ztroskotal na gólmanovi.

Namísto toho skórovali "Kanárci". Zaváhání zálohy Arsenalu vedlo k šanci pro Teemu Pukkiho. Ten si posunul míč na střed a i s pomocí teče Mustafiho překonal Lena. Krátce na to po Özilově standardce zahrál jeden z bránících hráčů rukou a sudí po zásluze nařídil pokutový kop.

Jeho exekuce se ujal Pierre-Emerick Aubameyang, jenž ho zahrál prachbídně a Krul míč vyrazil. Avšak sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil opakování penalty, tentokrát už byl gabonský šutér úspěšný. Do šaten stejně odcházeli spokojenější domácí. Po rychlém protiútoku předložil Hernández míč Toddu Cantwellovi, který do poloodkryté klece balón snadno uklidil.

Ještě než byla odehrána hodina hry, svítil na tabuli opět nerozhodný stav. Po rohovém kopu propadl míč na zadní tyč k Aubameyangovi, jenž snadno na vzdálenější tyč zakončil. Nedlouho poté pálil mimo Cantwell, zaváhání Guendouziho zase vedlo k příležitosti Pukkiho, tu skvěle zlikvidoval Leno.

Německý brankář svůj tým ještě několikrát svůj tým podržel, například když v nastavení famózně vychytal Aaronsovu střelu. "Kanonýři" tak v tabulce drží umístění v první desítce, Norwich se vinou vítězství Southamptonu propadl na předposlední příčku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

+2,5

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele