30. kolo
21.06.2020 15:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sheffield United se po vyloučení sesypal, s Newcastlem prohrál o tři branky

Newcastle zvládl na jedničku vstup do obnovené sezóny po koronavirové přestávce a tentokráte díky skvělému druhému poločasu zdolal konkurenční Sheffield United přesvědčivě v poměru 3:0. Díky tomu se prozatím posunul na dvanácté místo s osmatřiceti body a znovu se tak oddálil obávanému sestupovému pásmu. Hosté naopak nevyhráli ani ve své druhé zkoušce po více než tříměsíční pauze a jsou sedmí se čtyřiačtyřiceti body.

Nováček letošního ročníku se nedokázal vzpamatovat z minule křivdy, kdy mu na půdě zachraňující se Aston Villy nebyl uznán regulérní gól. Po bezbrankovém úvodním dějství nastal rozhodující okamžik nedělního duelu po pěti minutách toho druhého, kdy byl vyloučen John Egan. "Straky" početní výhody využily a během třiadvaceti minut poslaly protivníka na kolena hned třemi úspěšnými zásahy. Domácí byli více vidět od samého začátku.

Do první šance se dostali po necelé čtvrthodině hry. Z dobrých pětadvaceti metrů napřáhl Matt Ritchie a levačkou pořádně protáhl gólmana Hendersona, který odvrátil balón do strany. Vzápětí Newcastle zahrozil po rychlém přečíslení, na konci parádní akce stanul Joelinton. Ten se řítil sám směrem k hostujícímu strážci po levém křídle, jenomže zakončení mu vůbec nevyšlo. Sheffield ohrozil defenzivu rivala až ve 25. minutě.

Krásný centr vymyslel Baldock a na penaltové značce našel volného Sharpa, jenž mířil z voleje příliš vysoko. Ve 31. minutě se dostali do potyčky Joelinton s Eganem a oba uviděli od rozhodčího Cooteho žluté varování. Krátce po změně stran se opakoval podobný souboj, ovšem nyní Egan jasně stáhl k zemi Joelintona a po druhé žluté kartě se předčasně pakoval do sprch. Magpies šly do vedení v 55. minutě zásluhou Allana Saint-Maximina.

Po Ritchieho křižné nahrávce vyrobil obrovskou hrubku Stevens a při odkopu trestuhodně netrefil míč. Ten proto doputoval až ke zcela osamocenému francouzskému útočníkovi, který u přední tyče propálil pozdě se přesouvajícího Hendersona. Hosté mohli z ničeho nic srovnat o čtyři minuty později, ale rozběhnutý Sharp hlavičkoval z hranice brankového území těsně vedle bližší konstrukce. Svěřenci trenéra Steva Bruce se mohli uklidnit v 69. minutě.

Ještě předtím pálil jen do náruče Hendersona zcela volný Almirón, poté doběhl až před hranici pokutového území Ritchie a tvrdou bombou zavěsil do levého spodního rohu. Gólový účet tohoto střetnutí uzavřel Brazilec Joelinton. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem si totiž krásně vyměnil balón s Almiróném a z pěti metrů nemilosrdně překonal naprosto bezmocného Hendersona.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
NuFc23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
syraLFC

X 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele