8. kolo
06.10.2019 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Man Utd opět selhal, tentokrát v Newcastlu. Rozhodl debutant Longstaff

Debut jako hrom prožil záložník Newcastlu Matthew Longstaff. Ten po boku svého staršího bratra Seana poprvé nastoupil v základní sestavě k zápasu Premier League a manažerskému týmu se za odměnu okamžitě odvděčil gólem. Ten byl nakonec vítězný, neboť "Straky" porazily Manchester United 1:0.

Díky Longstaffovi opustili Magpies sestupové pásmo a před reprezentační pauzou okupují šestnácté místo. United jsou na tom o čtyři příčky lépe, ovšem po dalším trapném výkonu nemohou být jejich fanoušci spokojeni. Uvidíme, zda během následující přestávky nedojde u Red Devils k nějakým zásadním změnám, například personální povahy.

"Straky" týden zpět utrpěly pětigólový debakl od Leicesteru, na což manager Bruce zareagoval vyztužením obrany. Do hry se tak dostali zadáci Yedlin, Clark a Willems. Ve středu pole seřadili Almirón, Saint-Maximin a zmínění bratři Sean a Matthew Longstaffové. V útoku pak operoval Joelinton. Lodivod "Rudých ďáblů" Solskjaer nechal ve čtvrtek, kdy jeho mužstvo odehrálo zápas Evropské ligy, odpočívat některé opory. V St. James's Parku se již ale stoper Maguire či forvard Rashford představili od samého začátku.

Úvod zápasu mnoho vzrušení nepřinesl. Až v 28. minutě za to vzal Matthew Longstaff. Mladý záložník se před pokutovým územím parádně opřel do míče a ke své smůle trefil jen břevno brány, kterou hájil gólman De Gea. Jedenáct minut poté se do koncovky hrnul Almirón, ale gólovou radost mu na poslední chvíli překazil důležitý zákrok Maguirea. United se konečně předvedli až těsně před přestávkou. Na rohový kop Younga si naskočil zcela volný Maguire, ovšem z jasné pozice těsně minul tyč.

Krátce po změně stran se iniciativy ujal Almirón, nepálil však přesně. Dlouhé minuty se nic nedělo, až v 72. minutě vybuchl St James's Park nadšením. Willems se dostal do pokutového území, následně předložil míč Matthewu Longstaffovi, který přízemní střelou překonal De Geu a poslal Newcastle do vedení. Pět minut poté střílel i Sean Longstaff, mladšího bratra však nenapodobil, neboť De Gea tentokrát zasáhl. Manchester United se v podstatě nezmohl na žádnou odpověď a jeho krize se čím dál víc prohlubuje.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
NuFc23

1:2

Reagovat
Infernoqt

Dva góly :D to jsme nedali už osm zápasů

Reagovat
NuFc23

Newcastle bude mat problem s jednym

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
noustres

To bude "podívaná".

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No po tomto zápase sa človek musí zmieriť s tým, že súčasný United nie je už ani tieňom United za Sira Alexa Fergusona, a žiaľ je potrebné sa zmieriť s tým, že fandíme podpriemernému klubu bojujúcemu o záchranu v PL, čiže z tohto pohľadu bol zápas na Newcastli OK, len škoda toho gólu , inak to mohol byť veľmi dôležitý bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forrest

Reagovat
forrest

Neboj se, bude to lepší... A pořád bych hodnotil sezónu jako sezónu. Nikde není psáno, že ta forma nepřijde... Co když v zimě vhodně posílíme a najede se na nějakou vítěznou sérii a zabojujeme ještě o TOP4? Liverpool a Man. City budou brát všem okolo a ty další dva fleky LM, tam bude velký boj. Pravděpodobně bez United, ale obrátit se to může taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele