18. kolo
21.12.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Crystal Palace 1:0

Trvalo to dlouhých šestadvacet zápasů a 2191 minut, než se Miguel Almirón konečně dočkal svého prvního gólu od příchodu do Newcastlu, ovšem stálo to za to. Právě trefa paraguayského špílmachra totiž rozhodla střetnutí s Crystal Palace, které nenabídlo více branek než právě Almirónův zásah sedm minut před koncem.

Newcastle tak pokračuje ve sbírání dobrých výsledků a úspěšně zažehnává sestupové obavy ze začátku sezony, neboť s aktuálním ziskem 25 bodů se drží dokonce v horní polovině tabulky i před favorizovanými celky jako například Arsenalem. V St. James‘ Parku dokonce Magpies neprohráli již osmkrát po sobě a touto výhrou předskočili svého sobotního soupeře, který se naopak propadl na dvanácté místo.

Průlom skóre mohl přijít již mnohem dříve, kdyby Isaac Hayden obstál v samostatném úniku po výborné Almirónově kolmici, jenže záložník Newcastlu v klíčovém momentu nešťastně uklouzl a z celé akce nebylo ani řádné zakončení. Neúnavný Almirón posléze pokoušel střelecké štěstí sám, ale jeho kroucený pokus si na brankáře Guaitu nepřišel.

Hosté se po matném nástupu začali do zápasu více dostávat s přibývajícími minutami a první vážnější šanci si vypracovali pět minut před odchodem do kabin. Zahův únik po Bentekeho pasu však Martin Dúbravka zvládl zneškodnit, a když Milivojevićův přímý kop skončil těsně nad břevnem, první poločas skončil bez branek.

Také po změně stran bylo zapotřebí umu slovenského brankáře Newcastlu, když si Dúbravka poradil s ranou Jamese McArthura a čtvrthodinu před koncem i Christiana Bentekeho. Místo toho tak přišel direkt na opačné straně. Carrollova glavička na zadní tyč spadla k nabíhajícímu Almirónovi, jenž napálil míč do sítě a odstartoval divoké oslavy, které jej sice stály žlutou kartu, ale zároveň byly oslavami vítěznými.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
NuFc23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele