1. kolo
11.08.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Newcastle United - Arsenal FC 0:1

Za celou loňskou sezonu uhájil Arsenal ve venkovních zápasech Premier League jen jedno čisté konto a nyní se londýnskému celku podařilo toto číslo vyrovnat hned na první pokus. Přestože tým Unaie Emeryho v poslepované sestavě nepodal na půdě Newcastlu nijak přesvědčivý výkon, díky trefě Piérra-Emericka Aubameyanga zvítězil proti převážně bezzubému soupeři 1:0.

Arsenal do zápasu nastoupil ve značně improvizované sestavě, neboť vinou zdravotních potíží či nedostatečné zápasové připravenosti zůstaly nové posily či Alexandre Lacazette pouze na lavičce náhradníků a šanci v základní sestavě tak dostali i devatenáctiletí angličtí odchovanci Nelson s Willockem.

Hra Kanonýrů směrem dopředu skutečně strádala, ovšem na vině byli místo talentovaných mladíků zkušení Xhaka s Mchitarjanem, kteří si připsali řadu zbytečných ztrát. Právě toto duo však bylo u největší šance hostí v první půli, když se po Xhakově kolmici na Monreala dostal do skvělé palebné pozice arménský reprezentant, jenže zakončení levačkou vůbec nezvládl a hrubě přestřelil. Jedinou další solidní příležitostí byla rána Aubameyanga po Mchitarjanově pasu, ovšem Dúbravka si poradil.

To Newcastle do utkání naskočil trpělivě, přenechával míč soupeři a držel jej svým typickým konsolidovaným blokem daleko od branky Martina Dúbravky. Při sebemenší příležitosti však Magpies vyráželi do rychlých protiútoků, o které se staral především aktivní Miguel Almirón, jenž doplňoval osamoceného Joelintona. Brazilský forvard v první půli ohrozil brankáře Lena hned dvakrát, ovšem nejblíže byl průlomu skóre Jonjo Shelvey, jehož lehce tečovaná rána skončila na tyči. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se Newcastle pokusil více kontrolovat hru, což ovšem zároveň znamenalo, že se Arsenalu dařilo hrát přímočařeji do otevřené obrany. Aubameyangův únik po Xhakově kolmici ještě Dummett na poslední chvíli zablokoval, ale v 58. minutě už ale gabonský forvard udeřil. Ainsley Maitland-Niles vystihl Dummettovu přihrávku na pasivního Willemse a ideálně našel volného Aubameyanga, jenž si míč umně zpracoval a chladnokrevně přehodil vyběhnuvšího Dúbravku.

Oba týmy vzápětí nasadily do hry své letní posily, ovšem jak Alan Saint-Maximin, tak Nicolas Pépé či Dani Ceballos na druhé straně s výsledkem ani samotným průběhem hry nijak výrazně nezahýbali. Arsenal bez větších potíží utkání dovedl do vítězného konce a navzdory neobvyklé sestavě a nevýraznému výkonu si ze St. James‘ Parku odváží všechny tři body a čisté konto navrch.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (14)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Beros

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
hronete

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Porad stejnej fotbal jako minulou sezonu, zadnej plan, proste to nejak v pomalym tempu dostrkat dopredu, s trochou stesti to dostat jednou, dvakrat za zapas Aubovi a tomu to bohate staci ke golu. Straky nastesti nemaji kvalitu na to potrestat nase ztraty balonu a pasivitu. S takovou dostanem zase na Anfieldu bura. To rozehravani zezadu nechapu, uplne pokazdy to vede k nebezpecny ztrate balonu, kdyby to Leno kopal na Aubu tak z toho bude aspon tak jeden balon ze tri a rovnou na pulce soupere.

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele