1. kolo
11.08.2019 17:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Manchester United vyučil Chelsea z produktivity čtyřmi góly

Až příliš krutým debaklem zahájil Frank Lampard své působení na lavičce Chelsea v Premier League. Jeho svěřenci předvedli na půdě Manchesteru United slušný výkon, jenže selhali v koncovce. Naopak domácím se hned čtyřikrát povedlo rozvlnit síť.

V sestavě rudých ďáblů se objevily dvě letní posily. Post pravého beka obsadil Wan-Bissaka a do středu obrany se postavil Maguire. Blues nemohli v létě kvůli zákazu přestupů posilovat, i tak nový manažer Lampard nasadil do základní jedenáctky nová jména. Z hostování se hned do základu posunul stoper Zouma, na křídle nastoupil Mount a útočníkem číslo jedna byl Abraham.

První velkou šanci si ve čtvrté minutě připsali hosté. Po odraženém rohovém kopu se Kovačićovi podařilo propasírovat míč k Abrahamovi, jehož pumelice z hranice pokutového území skončila na tyči. Za čtyři minuty nabídl Zouma špatnou rozehrávkou obrovskou šanci Red Devils, ale Martialovo nepříliš povedené zakončení zneškodnil gólman Kepa. Chelsea odpověděla o dvě minuty později, kdy na povedený pas od Azpilicuety jen těsně nedosáhl Abraham.

Ve 12. minutě se poprvé ukázal také Mount, jenž střelou prověřil připravenost brankáře Man Utd De Gey. Důležitý moment utkání přišel o pět minut později. Zouma potvrdil špatný vstup do zápasu, když ve vlastní šestnáctce podrazil Rashforda. Rozhodčí Taylor pochopitelně nařídil penaltu, kterou střelou do horního rohu brány proměnil sám faulovaný - 1:0. Vstřelená branka United samozřejmě povzbudila a v následujících minutách jen zřídkakdy přenechali míč soupeři.

S blížící se přestávkou přepnuli Blues opět na vyšší obrátky. Barkley ale pálil ve 35. minutě nepřesně a Pedra vychytal De Gea. Ve 39. minutě se Barkley dostal k další střele, kterou De Gea vyrazil k Jorginhovi, jenž neprostřelil klubko hráčů před sebou. O minutu později propadl Jorginhův centr k Emersonovi, ten však napálil spojnici tyče a břevna. Hosté tak i přes řadu šancí nedokázali v první půli vyrovnat.

Po změně stran usilovala Chelsea co nejrychleji o vyrovnání. V 51. minutě chtěl míč k tyči zakroutit Pedro, ale jeho pokus obrana United zblokovala na rohový kop. Za dalších šest minut se ke střeleckému pokusu odhodlal Emerson, De Gea však míč spolehlivě vyrazil. Hosté se sice tlačili za gólem, jenže v 65. minutě osudně zapomněli na zadní vrátka. Maguire možná i s pomocí faulu zastavil Abrahama a rozjel protiútok, který po pasu od Pereiry zakončil Martial mezi nohy bezmocného Kepy.

Hráči londýnského klubu se ani nevzpamatovali z druhého inkasovaného gólu a už lovili míč ze sítě potřetí. Pogba brilantním pasem vysunul Rashforda, který ledově klidným obstřelem překonal Kepu a vstřelil třetí branku. Za Blues chtěl odpovědět aktivní Emerson, který tentokrát zakončoval z pravé strany, opět ovšem ztroskotal na De Geovi. O deset minut později již byl levý bek u vstřeleného gólu, bohužel pro něj však do vlastní sítě. Pogba táhl útok rudých ďáblů, přenechal míč Jamesovi, jenž s pomocí nešťastné teče Emersona docílil své první branky v Premier League.

V závěru zápasu se Chelsea snažila alespoň o čestný zásah. Proti byl však De Gea, který v 85. lapil i dobře umístěnou přízemní střelu od Mounta. V nastavení se opět k ráně z dálky osmělil Emerson, avšak De Gea jeho pokus doprostřed brány bezpečně zneškodnil. To byla také poslední akce atraktivního zápasu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Podle jakého "klíče" je napsaná ta tabulka s 0 počtem odehraných zápasů?

Reagovat
Jandak

Podle random klíče ..

Reagovat
Fikus19

1:1

Reagovat
Vsadim gule

Sfoukneme je jako svíci 3:1

Reagovat
Maxxom

Reagovat
Vsadim gule

Moje chyba. Naivně sem myslel, ze nás potrapite víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Theft90

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
freewill

Prostě PARÁDA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Čtu sestavu Chelsea a říkám si že s toho vubec nejde strach jedinej fotbalista který tam má muj respekt jako kvalita je asi Kanté jinak těžký pruměr no Fanka čeká hodně práce

Reagovat
Jandak

Jj souhlas. Není to ta Chelsea jako v minulých letech.. Každopádně hráli sympaticky a takovou nálož si nezasloužili ..

Ještě bych asi vyzdvihnul Williama .. ale to je tak asi vše .. budou letos rádi za EL

Reagovat
Rezan

Kanté na lavičce. Když jsem četl sestavu Chelsea, tak jsem si řekl, jestli tohle Manchester neporazí, tak budou po sezóně rádi za umístění v první polovině tabulky.

Naštěstí vyhráli, ale Chelsea nebyla špatná, jen měla dost smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

No asi se pro prohře 4.0 s konkurentem neutěšíš nehrály jsme špatně.Loni fanošci kritizovaly Sarriho ale když se to vezme kolem a kolem tak třetí místo bylo doopravdy maximum na kádr a výhra v EL je taky uspěch plus finále poháru o takovéto sezoně si asi letos nechte zdát.Já jen doufám že Lampard dostane šanci že vytáhne mladý mladý kluky kteří budou mít k týmu vztah a příští rok si vhodně doplní kádr protože tohle je bída.Ono to tam bude chtít asi čas ale hráči jako Hudson-Odoi,Pulisič,Kepa či Loftus Cheek svý kvality mají akorát je potřeba vybrousit a vypěstovat lásku ke klubu a kdo jiný by to v nich měl vypěstovat nežli Lamps

Reagovat
Rezan

uvidí se na konci sezony, koho se povede zapracovat a kolik mladíků si kopne, jak v Chelsea, tak v Manchesteru

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo zajíci se počítají až po honech jak říkám Frankovi věřim ale zároven je potřeba vědět že to chce čas momentálně to je v Chelsea běh na delší trat to samé Man.U. které má ale o trochu lepší startovací pozici

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm tak FL ma hodne prace do budoucna, ale zase na druhou stranu byl to "prvni" zapas a sezona je sakra dlouha !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele