7. kolo
30.09.2019 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Arsenal díky videu veze z Old Trafford bod za remízu 1:1

Očekávaný duel dvou aspirantů na přední příčky nabídl podle předzápasových očekávání vyrovnanou podívanou s vysokým nasazením, které zakrývalo fotbalové nedostatky. Manchester United se na sklonku první půle ujal vedení zásluhou McTominaye a zdálo se, že do otevřené obrany Arsenalu svůj náskok pojistí, ovšem chyba v rozehrávce a zásah videorozhodčího, který opravil mylně neuznaný gól Aubameyanga, znamenaly konečné skóre 1:1 a neuspokojivou dělbu bodů pro oba zúčastněné.

Na straně domácích překonali zdravotní potíže jak Paul Pogba, tak Marcus Rashford, ovšem v základní sestavě naopak překvapivě chyběl nemocný Aaron Wan-Bissaka. V jedenáctce Arsenalu byl pro změnu poměrně nečekaný Bukaya Saky, ovšem s výkonem čerstvě osmnáctiletého talentu mohl být Unai Emery nakonec velmi spokojen.

Úvodní půlhodina nabídla nezáživnou a opatrnou podívanou tolik typickou pro zápasy dvou velkoklubů, ovšem poté se zápas takřka zničehonic probudil k životu. Jako první se do vážnější brankové příležitosti procpal Andrea Pereira, jehož únik dokázal kvalitním zákrokem zneškodnit Bernd Leno. Poté o sobě dali vědět i hosté, jejichž největší šance přišla po zaváhání Victora Lindelöfa. Střelu unikajícího Saky s vypětím všech sil vytěsnil David de Gea do strany a zvládl se i rychle postavit zpět na nohy, aby zastavil i dorážku Guendouziho.

Dvojitý zákrok španělského gólmana byl o to důležitější, že takřka vzápětí se United ujali vedení. "Rudí ďáblové" využili volného prostoru po nepovedeném rohu soupeře, a přestože jejich rychlý kontr zakončením neskončil, zpětnou přihrávku Rashforda si zpracoval Scott McTominay a bez váhání vypálil. Jeho ránu na přední tyč navíc tečoval bránící Sokratis, takže míč prosvištěl okolo hlavy Granita Xhaky a za Lenova bezmocného přihlížení zapadl do sítě.

Po změně stran se již hra s průlomem skóre výrazně změnila a dominanci na míči se těšil Arsenal, zatímco United stejně jako v úvodním kole sezony proti Chelsea vyráželi ze zatažené obrany do protiútoků. Hned dvakrát kvůli tomu bylo před Lenovou brankou řádně rušno, ovšem laciná chyba v rozehrávce po vlastním autovém vhazování učinila této taktice Man Utd přítrž ještě před uplynutím hodiny hry.

Axel Tuanzebe pod tlakem soupeře přihrál přesně na nohu Saky, jenž bez váhání vyslal do samostatného úniku Pierra-Emericka Aubameyanga, a ten tváří v tvář De Geovi nezaváhal. Radost mu sice vzápětí zkazil zdvižený praporek čárového rozhodčího, ovšem sudí Kevin Friend nechal celou akci doběhnout do konce, a tak mohl videorozhodčí toto rozhodnutí zvrátit, neboť o postavení mimo hru se skutečně nejednalo.

Hned vzápětí měl rozjetý Arsenal dokonce na dosah bleskový obrat, když přízemní pas Chamberse našel v hloubi šestnáctky zcela volného Saku, jenže mladičký křídelník Arsenalu smolně trefil koleno stínujícího Lindelöfa a míč se odrazil těsně nad břevno.

Poté se už ale domácí otřepali a převzali otěže zápasu do svých rukou. Jako první kontroval nebezpečnou ranou Pogba, avšak jeho kroucený pokus zapadl těsně vedle Lenovy levé tyče. Ještě blíže měl v 70. minutě ke svému druhému gólu večera McTominay, ale hlavičku z hranice malého vápna po rohovém kopu neukočíroval a zamířil příliš vysoko. Další výbornou ránu zdálky si vzápětí připsal i Harry Maguire, ovšem Leno svůj tým podržel kvalitním zásahem.

V závěrečných minutách se oba týmy ve velkém tempu snažily strhnout utkání na svou stranu a největší možnost k tomu měli domácí z přímého kopu Rashforda, jenže Leno obstál proti tvrdé střele k tyči i tentokrát a přispěl tak výraznou měrou k zisku bodu za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Devil

O:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
Gunner14

1-3

Reagovat
Pharrell

1:1

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pharrell

nejspíše neprohra Gunners

Reagovat
Vsadim gule

Kdyby to šlo, tak bych vsadil na prohru obou týmů

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu tomu Manchesteru věřmeoni už musí vyhrát a Arsenal taky nic moc nehraje

Reagovat
Pharrell

NE

Reagovat
Devil

Rashford, Martial,Pogba zřejmě nenastoupí.......

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Slagr kola v PL : 11.tym vs 8.tym v lize

Nejlepsi liga na svete

0:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
Zajda

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele