9. kolo
19.10.2019 13:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Everton přehrál West Ham a konečně naplno bodoval

Měsíc a půl čekali fotbalisté Evertonu na třetí ligové vítězství, které se nakonec zrodilo v Goodison Parku proti West Hamu. Domácí byli po většinu zápasu aktivnějším týmem a díky brankám Bernarda a Sigurdssona zdolali celek z hlavního města.

V úvodních minutách dostali dobrou příležitost z volného přímého kopu hosté, ale Lanzini svou střelu nenamířil mezi tři tyče. Mezi ně nemířil ani na druhé straně s míčem čarující Walcott, jeho střelu ovšem na roh srazil Ogbonna.

V 16. minutě už ovšem slušně naplněný stadion vybuchl radostí. Walcott našel v pokutovém území Bernarda, který okamžitě nezakončoval, ale zasekl si míč, vykoupal Ogbonnu a z velkého úhlu překonal Jimeneze.

Jen o pár minut později opět hrozili domácí, ale Richarlisonův úprk po levém křídle dokázal zastavil Ogbonna, který nepustil centr na nabíhajícího Gomese. Poté se hra uklidnila a přestože měli domácí míč víc času na kopačkách, výraznější šanci si nedokázal připravit ani jeden z celků.

I do druhého poločasu vstoupil lépe Everton. Hned ve 46. minutě našel Digne přesným centrem v pokutovém území Richarlisona, který překonal Jimeneze, ale v době přihrávky stal brazilský útočník v ofsajdu a sudí Tierney branku správně neuznal.

Zahrozit dokázal i West Ham. V 51. minutě se na pravém křídle dostal s míčem až k rohovému praporku Yarmolenko a i přes stínujícího Digneho dokázal přesně nacentrovat na volného Fornalse, který ovšem v dobré pozici netrefil bránu.

Po většinu druhé půle měli více ze hry domácí, ale stejně jako v první půli si nedokázali vytvořit nebezpečnější příležitost, a tak se ze střední vzdálenosti napřáhl z voleje Walcott a prudkou ranou orazítkoval spojnici Jimenezovy brány.

V 77. minutě získali domácí míč ve středu hřiště a ve velkém počtu se hnali na soupeřovu bránu. Po Sidibeho krásné přihrávce se na Jimeneze řítil nikým nehlídaný Iwobi, ale střelou od penaltového puntíku trefil pouze připraveného španělského brankáře.

West Ham na největší šanci k vyrovnání čekal až do 82. minuty. Haller vracel přetažený centr z rohového kopu hlavou na malé vápno, kde se nejlépe zorientoval Ogbonna, ale Pickford jeho střelu se štěstím vyrazil.

Domácím se střelba ze střední vzdálenosti docela dařila a vše potvrdil v nastaveném čase střídající Gylfi Sigurdsson. Ten prvně naznačil střelu levačkou, čímž se jednoduše zbavil Wilshera a přesnou technickou střelou do šibenice stvrdil vítězství Evertonu.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.

Reagovat
skorpikk

Jak mohli v prvních 4 zápasech udělat 8 bodů, když teď mají 7? Jinak si myslím, že tady vyhraje Everton.

Reagovat
duloig

1:3 COYI !!!!

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Strasnej hnus. Prostě nic. Jedine Roberto zaslouží pochvalu. S touhle hrou mužem jít tak akorát do prdele

Reagovat
duloig

No neviem,neviem ale mám pocit akoby sme sa zasekli

Reagovat
OnlyWHU

Bohužel jsem to nemohl vidět a teď rozhodně nelituju. Chtělo by to restart. Velký varování byl závěr proti Crystal a teď jsme v tom nejspíš pokračovali. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele