34. kolo
07.07.2020 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Chelsea s vypětím všech sil urvala tři body na půdě Crystalu Palace

Nebyla to vůbec jednoduchá pořízená pro favorita tohoto duelu. Chelsea se v londýnském derby na půdě Crystalu Palace strachovala o tři body až do posledních okamžiků, nakonec však vítězství přece urvala. Dostala se tak v tabulce alespoň do večera na třetí příčku, a pokud Leicester nevyhraje na půdě Arsenalu, zůstane na ní najisto i po skončení tohoto kola.

"Orli" nevstupovali do nynějšího měření sil v nějakém dobrém rozpoložení, na svém kontě měli totiž hned tři porážky v řadě, a tuhle sérii tedy ani teď nezastavili. Nepředvedli ovšem vůbec špatný výkon. Jejich protivník neměl utkání ani zdaleka pod kontrolou, ačkoli třeba ještě devatenáct minut před koncem základní hrací doby disponoval pohotovým vedením.

Hosté prožili bezpochyby lepší chvíle v první třetině utkání než jejich soupeř. Zaznamenali totiž klíčový dvoubrankový trhák, který se Crystalu Palace následně stěží doháněl. Nutno říci, že o to snazší měla Chelsea práci v 6. minutě, protože se domácí stoper Cahill z ničeho nic svalil bolestí na zem, čili osamocený Giroud snadno zužitkoval nahrávku Williana.

Navýšit náskok The Blues mohl v 10. minutě Zouma, jenž se ocitl ve vyložené střelecké příležitosti, jenže svou hlavičkou nenašel kýžený a chtěný prostor brány. Ve 27. minutě každopádně tým manažera Franka Lamparda již znovu gólově udeřil. Willian uvolnil Pulisice, ten si poradil s obráncem Wardem a z šestnáctky levačkou přesně zamířil.

Kdyby ve 32. minutě svou šanci proměnil Willian, jehož pokus pravačkou bravurně u své tyčky zlikvidoval gólman Guaita, asi by bylo o vítězi tohoto mače definitivně rozhodnuto. Jenže o pouhé dvě minuty později došlo na dramatizaci, neboť snížil Zaha, jenž svou pumelici ze střední vzdálenosti zaslal nekompromisně pod sokovo břevno.

Začátky druhého dějství v podstatě nenabídly žádnou gólovou možnost, tedy možná až na tu Girouda, který se chtěl podruhé zapsat na střeleckou listinu, avšak jeho střela hlavou se mezi tři tyče nevešla. Až v 71. minutě došlo na další změnu průběžného stavu, Chelsea se totiž podařilo skórovat, jelikož Abraham z vápna neodmítl pobídku od Loftuse-Cheeka.

Crystal Palace se ovšem nevzdával naděje na uzmutí alespoň jednoho bodu a jen o pár desítek vteřin na to odpověděl na třetí inkasovanou branku. The Eagles předvedli povedenou kombinaci, Van Aanholtovi pak ve finální fázi akce stačilo už jen najít zcela volného Bentekeho, jemuž z blízkosti nedělalo potíže trefit se do zcela prázdné brány.

Tým kolem manažera Roye Hodgsona se snažil následně vyrovnat, ale marně. Naopak mohli v 86. minutě jeho svěřenci znovu lovit balón ze své sítě, kdyby po přihrávce od neúnavného Williana dokázal překonat Guaitu zakončující Mount. Domácí byli nejblíže úspěchu v samém závěru, nicméně Dannovu hlavičku vytěsnil se štěstím do své tyčky reagující Kepa.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele