15. kolo
03.12.2019 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace jediným gólem přetlačil Bournemouth

Trápení Bournemouthu pokračuje. Týmu Eddieho Howea v zápase proti Crystal Palace nepomohlo ani brzké vyloučení Mamadoua Sakha a navzdory více než hodinové přesilovce se hostům nejenže nepovedlo skórovat, ale dokonce i sami inkasovali a odváží si ze Selhurst Parku potupnou porážku 0:1. O vydřený triumf Palace se čtvrthodinu před koncem postaral po velkém sólovém průniku střídající Jeffrey Schlupp.

Utkání pro domácí tým snad ani nemohlo začít hůře, neboť v během úvodní půlhodiny nejprve uviděl Sakho červenou kartu za nešetrný zákrok vysokou nohou na Adama Smitha a jen chvíli nato musel opustit hřiště i zraněný Patrick van Aanholt. Právě jej však nahradil Schlupp jakožto pozdější střelec jediné branky, která znamenala druhé vítězství Eagles v řadě za sebou, zatímco Bournemouth naopak protáhl vlastní sérii proher už na čtyři. Mezi oběma celky je tak nyní v tabulce šestibodový rozdíl, který pro Palace znamená alespoň dočasný skok na páté místo, Cherries zůstávají dvanáctí.

V zápase s minimem šancí bylo Sakhovo vyloučení jedním z nejvýraznějších momentů celého duelu. Bezohledný výpad kolíky napřed proti Smithově kolenu nedal sudímu Taylorovi jinou možnost než vytáhnout z kapsy červenou kartu a Sakhův první start v základní sestavě od září skončil již v devatenácté minutě. Nedlouho nato musel odejít ze hry i další obránce Van Aanholt kvůli svalovému zranění a Roy Hodgson tak musel při absencích Danna, Cahilla či Warda operovat s nebývale poslepovanou obranou, kde musel na stoperu zaskočit obvyklý středopolař Cheikhou Kouyaté.

Právě Kouyaté měl v závěru poločasu slibnou šanci na průlom skóre, když svou hlavičku po rohovém kopu poslal jen těsně nad břevno, zatímco na druhé straně zvládl Vicente Guaita lapit Billingův střelecký pokus. Bezprostředně po změně stran měli hosté asi největší možnost skórovat, když Harry Wilson poslal střílenou pobídku do ohně, jenže Dominic Solanke zblízka před odkrytou brankou zakončení nezvládl a před Callumem Wilsonem v závětří stihl zakročit klíčovým zákrokem Martin Kelly.

Domácí se v oslabení směrem dopředu prosazovali jen obtížně, ovšem lepšící se forma Wilfrieda Zahy jim málem vynesla výhodu pokutového kopu, když se po jeho obvyklém sólu do šestnáctky uchýlil k hraničnímu zákroku Chris Mepham, avšak Taylora nechal celý incident klidným. Pár minut nato už ale měli rozzlobení příznivci Palace přece jen důvod k oslavě. Zbytečná ztráta hostů ve středu pole vedle k rychlému brejku, který Jeffrey Schlupp po McArthurově pasu zakončil parádní ranou na zadní tyč, byť si brankář Ramsdale na míč sáhl.

Průlom skóre utkání řádně oživil a oba brankáři museli v závěrečných minutách vytáhnout kvalitní zákroky. Nejprve Ramsdale vytlačil konečky prstů McArthurovu dělovku nad břevno a jeho protějšek Guaita se nenechal zahanbit lapením dalekonosné rány Jeffersona Lermy. Crystal Palace tak může slavit cennou výhru 1:0 navzdory mimořádným okolnostem, zato Bournemouth se v posledních týdnech nemůže zbavit herního utrpení a v příštím kole jej navíc čeká nejtěžší možný soupeř v podobě vedoucího Liverpoolu.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele